ABD'li Kongre üyesine silahlı saldırı!

ABD'nin Virginia eyaletinde bir saldırı meydana geldi. Saldırıda Kongre üyesi Steve Scalise'in yaralandığı belirtiliyor.

ABD'li Kongre üyesine silahlı saldırı!
ABD'li Kongre üyesine silahlı saldırı!
ABD’de kongre üyelerine saldırı gerçekleştiren saldırganın 66 yaşında James T. Hodgkinson isimli bir kişi olduğu açıklandı.a eyaletinde Kongre üyesine silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda Kongre üyesi Steve Scalise'in yaralandığı belirtiliyor.

Reuters'tan gelen son dakika bilgisine göre, 50 ila 100 el arası silah sesi duyuldu, saldırıda 3 kişi vuruldu.

Polisten yapılan açıklamada olayın kontrol altına alındığı bilgisine yer verildi.

BEYAZ SARAY SÖZCÜSÜ'NDEN AÇIKLAMA

Saldırının ardından Twitter'dan bir mesaj yayınlayan Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer, Başkan Trump'ın yaşanan saldırıdan haberdar olduğu bilgisini paylaştı.

DURUMU KRİTİK

MedStar Washington Hastanesi yetkilileri konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Ağır yaralanan Scalise’in sağlık durumu kritik konumda. Ancak saldırıda yaralanan diğer hastaların sağlık durumları iyi" dedi.

SALDIRGANIN KİMLİĞİ BELLİ OLDU


ABD’de kongre üyelerine saldırı gerçekleştiren saldırganın 66 yaşında James T. Hodgkinson isimli bir kişi olduğu açıklandı.

STEVE SCALİSE KİMDİR?

Cumhuriyetçi Parti'nin çoğunluk lideri olan 51 yaşındaki Steve Scalise 2008 yılından beri Louisiana Eyaleti'nin Temsilcisi olarak görev yapıyor. Scalise Cumhuriyetçi Parti'nin üç numarası olarak gösteriliyor.