ABD'de Camiye Yönelen Soygunculara Film Gibi Operasyon

Chicago’da polisten kaçan 3 silahlı soyguncu, otomobillerinden inip teravih için yaklaşık 2 bin 500 kişinin toplandığı camiye yönelince büyük panik yaşandı Havadan ve karadan yüzlerce polisin katıldığı bir operasyon düzenlendi.

ABD’nin Chicago kentinde polisten kaçarken yaklaşık 2 bin 500 kişinin teravih için toplandığı camiye yönelen üç silahlı soyguncuya filmleri aratmayan operasyon düzenlendi.

Anadolu Ajansı ekibinin de tanık olduğu olay, kentin Bridgeview bölgesindeki Cami Vakfı yakınlarında teravih namazı sırasında yaşandı.

Otomobilleriyle polisten kaçan 3 soyguncu, Cami Vakfı’nın bulunduğu sokağa gelince otomatik silahlarıyla birlikte araçlarından indi.

Yaklaşık 2 bin 500 kişinin bulunduğu camiye yönelen soyguncuların olası bir saldırıda bulunma ihtimali üzerine bölgeye takviye ekip isteyen polis, öncelikle Chicago’ya gelen Türk devlet büyüklerinin de ziyaret ettiği camiyi ablukaya alarak soyguncuların içeri girmesini engelledi.

Yüzlerce polisten oluşan takviyenin gelmesiyle ablukayı genişleten polis, bölgeye helikopterler ve SWAT timleri sevk etti.

Filmleri aratmayan bir “insan avı” başlatan polis yaklaşık 3 saat süren operasyon sonunda en az bir kişiyi gözaltına aldı. Polis, operasyon süresince aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu cemaatin camiden ayrılmasına izin vermedi.

- Chicago Başkonsolosu dakikalar önce olay yerinden ayrıldı

Bu arada, Türkiye’nin Chicago Başkonsolosu Umut Acar’ın da katıldığı Cami Vakfı’nın kentin ileri gelen din ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerine verdiği geleneksel iftar programı da polis ablukası içinde kaldı. Olaydan dakikalar önce bölgeden ayrılan Acar’ın herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadığı öğrenildi.

Olay sırasında cami ve çevresinde incelemelerde bulunan Müslüman Organizasyonları Konseyi (USCMO) Genel Sekreteri Usame Cemal, AA'ya açıklamada bulundu.

Büyük paniğe yol açan olayı anlatan Cemal, “Çok sayıda otomatik silaha sahip 3 şüpheli, polisten kaçarken otomobillerinden inerek içinde yaklaşık 2 bin 500 kişinin bulunduğu camiye doğru koşmaya başlamış. Şüphelilerin silahlarıyla insanlara ateş etme riskine karşın polis bölgede karadan ve havadan geniş güvenlik önlemleri aldı” dedi.

Olayın insanlar üzerinde nasıl bir etki yapacağını kestirmenin güç olduğunu vurgulayan Cemal, “İçeride kadını, çocuğu ve yaşlısıyla yaklaşık 2 bin 500 kişi bulunuyor. Şüphelilerin yakalanması ve bu insanların güvenliğinin sağlanması gerekiyor. Şu an için büyük bir acil durum içindeyiz” diye konuştu.

Cemal zaman zaman sosyal medya üzerinden tehditler aldıklarını ancak bu kadar ciddi bir tehlikeyle daha önce karşılaşmadıklarını sözlerine ekledi.

Olayla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.
Kaynak: AA