Yeşilova'da 2 Bin 500 Kişilik İftar Sofrası Kuruldu

İzmit Belediyesi’nin mahallelerdeki toplu iftar organizasyonları Yeşilova ve Tepeköy ile devam etti.

Yeşilova'da 2 Bin 500 Kişilik İftar Sofrası Kuruldu
Yeşilova Mahallesi’ndeki kapalı pazar alanında gerçekleştirilen 2500 kişilik iftar programına İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Ak Parti İlçe Başkanı Ali Korkmaz, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Ramazanın ilk gününden itibaren şehrin dört biryanında toplu iftar programlarında binlerce İzmitli ile bir araya gelen Başkan Doğan, toplu iftarların mahallerdeki vatandaşların birlik, beraberlik, paylaşma duygularını arttırdığını ve birlikte oruç açmanın huzur ve mutluluğunu yaşattığını söyledi.

Başkan Doğan masaları tek tek dolaşarak vatandaşlara hayırlı iftarlar diledi.

Soframızı bereketlendirdiğiniz için hepinize teşekkür ediyoruz, diyerek konuşmasına başlayan Başkan Doğan, “ Allah bu güzel birliği ve beraberliği daim etsin. Bizler, gücünü birliğinden alan bir milletiz. Bin yıllardır var olmamızın sebebi kardeşliğimiz, dayanışmamız, beraberliğimizi, birlikte bu coğrafyada millet olarak yaşamamızdır. İçten ve dıştan bu birliği bozmak isteyenler her zaman oldu ve olacak. Bizler nasıl ki, Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda, birlik beraberliğimizi göstererek düşmanlarımıza gereken cevabı verdiysek, yarın da aynı mücadeleyi sürdüreceğiz. Bugünlere gelmemiz kolay olmuyor, çok büyük fedakarlıklar gerekiyor bazen. Allah ordumuza, askerimiz, polisimize güç kuvvet versin. Bizlere düşen birlik, beraberliğimizi arttırmak ve daha çok çalışmak, daha bilgili donanımlı evlatlar yetiştirmek. İzmit Belediyesi olarak sizlere hizmet etmekten onur duyuyoruz. Kuruşunuzu ziyan etmeden gece gündüz şehrimizin, mahallerimizin daha güzel olması için çalışıyoruz. Okulumuzun, camimizin, Kuran kursumuzun daha güzel olması için çalışıyoruz.

Yavrularımızın okurken bizim yaşadığımız eksikleri yaşamasınlar istiyoruz. Onun için basket topu, bisiklet, tablet veriyoruz. Biliyoruz ki, bayrağımız, vatanımız, değerlerimiz, ezanlarımız, devletimiz yavrularımızın ellerinde kalacak. Sadece ülkemizde değil, birçok Müslüman ve mazlumların koruyucusu kollayıcısı olacağız” şeklinde konuştu.

Artık Yeşilova, Tepeköy eskisi gibi unutulmuş, hizmetten mahrum bırakılmış değil diyen Başkan Doğan, “Göreve geldiğimiz günden itibaren çok güzel işler yaptık. Meclis üyelerimizle, muhtarlarımız, mahalle temsilcilerimizle daha güzel bir Tepeköy ve Yeşilova için uğraşıyoruz. Eksiklerimiz var onları da yapıyoruz. Alt yapıyı epeyce toparladık, üst yapıda daha güzel yolarımız var. Parklarımız daha iyi, kapalı pazarımız var. Şimdi hastanemiz de yükseliyor. Hastanemiz bittiği zaman binlerce kişiye iş kapısı olacak ve şifa dağıtacak. Sizlere hizmet etmekten onur duyuyoruz ve hizmet etmeye devam edeceğiz. Yeter ki siz dualarınızı eksik etmeyin” ifadelerini kullandı.

Ezanla birlikte binlerce kişi hep birlikte oruç açmanın heyecanını yaşadılar.
Kaynak: İHA