Yaşlı Adam Sahurda Kayboldu

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde 2 gün önce sahurda kaybolan 83 yaşındaki Güven Sayman’ın bulunması için jandarma ve AFAD ekipleri ile köylüler seferber oldu.

Yaşlı Adam Sahurda Kayboldu
Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Yoğunoluk Köyü, Kastal Yaylası mevkisinde gece sahura kalkan Güven Sayman dışarı çıktı. Köpeklerin havlaması sonucu dışarıya çıkan komşuları yaşlı adamı evinin yakınına kadar götürdüler. Komşularının bıraktığı yerde ortadan kaybolan yaşlı adamı bulmak için köylüler seferber oldu.

Jandarmanın başlattığı aramaya Osmaniye ve Adana’dan gelen Afad ekipleride katıldı.

Eğitilmiş köpeklerin de katıldığı arama çalışmalarından bir sonuç alınamadı.

Kaybolan Güven Sayman’ın oğlu Cengiz Sayman, "Gece sahura kalktıklarında babam evden ayrılıyor, yol boyu gitmiş ileride yayla evlerinin oralarda komşulara denk geliyor, orada bulan arkadaşlarda yardımcı oluyor buradan öte ben evime giderim demiş, ondan sonrada gören olmamış" dedi.

Köylülerden Turgay Arslantaş ise, "İki gündür kaybolan Güven amcamızı köylüler olarak Osmaniye ve Adana AFAD ekibi köpeklerle beraber şuanda aramaktayız hala haber yok. Vatandaşlar yardımcı olmaya çalışıyor. Şuanda herkes seferber oldu" diye konuştu.

Köy muhtarı Mustafa Özçatal’da, "Gece gündüz aramaktayız. İnşallah hayırlı haberlerini almayı bekliyoruz, görenlerin duyanların en yakın jandarmaya muhtarlığa haber vermelerini rica ediyoruz" dedi.

Güven Sayman’ın evinde eşi Bedriye Sayman (73) ve ailesinin hüzünlü bekleyişi devam ediyor.
Kaynak: İHA