Van'da İhtiyaç Sahibi Ailelere Yardım

Van'da 'Ahbap' grubu üyeleri, kentteki ihtiyaç sahibi ailelere ulaşarak yardımda bulunuyor.

İhtiyaç sahibi aileleri önceden tespit eden grup üyeleri, ramazan boyunca iftarlarını ihtiyaç sahibi ailelerle açarak, topladıkları yardımları ulaştırıyor.

Yürüttükleri çalışmalarla ilgili gazetecilere açıklama yapan grup üyesi Yılmaz Samioğlu, ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahibi ailelere ulaşmaya çalıştıklarını söyledi.

Her gün ihtiyaç sahibi bir aileyle bir araya geldiklerini anlatan Samioğlu, 'Sosyal medya üzerinden birleşen bireyler olarak sevgiyi paylaşıp farkındalık oluşturmak için böyle bir çalışmanın içindeyiz. Ramazan vesilesiyle her gün bir evde ihtiyaç sahini aileyle iftarımızı açıyoruz. Her gün yoksul bir ailenin sofrasına oturup yanımızda götürdüğümüz erzaklarla o ailenin duygularını paylaşıyoruz. Bir sıkıntıları sorunları öğrenip sorunlarının çözümüne yönelik olarak arayış içerisine giriyoruz. Suriye'den ülkemize gelen ve büyük yoksulluk yaşayan insanlar var. Evlerinde misafir olduğumuz Suriyeli aile temel ihtiyaçlarını karşılayacağı bir ortama bile sahip değil. Evlerinde ne elektrik ne su ne de yaşayabilecekleri bir ortam var. Bizlerde bu insanların sesini duyurmak için sosyal medya da organize olarak toplumda bir duyarlılık oluşturmayı amaçlıyoruz.'

Grup üyelerinden Berfin Yılmaz da yoksulluğa dikkat çekmek için böyle bir kampanya yaptıklarını söyledi.

Kaynak: AA