Vali Mustafa Yaman Açıklaması

Mardin Büyükşehir Belediyesi sosyal sorumluluk anlayışıyla örnek çalışmalar yapıyor. Vali ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Yaman, en zor günlerinde vatandaşların yanında olduklarını vurguladı.

Vali Mustafa Yaman Açıklaması
Mardin Büyükşehir Belediyesi sosyal sorumluluk anlayışıyla örnek çalışmalar yapıyor. Dar gelirli ve zor durumda olan vatandaşların imdadına yetişen Belediye birçok farklı konuda projelerine hayat veriyor. Bu bağlamda hastaneye gidemeyen vatandaşların hastanelere naklinin sağlanması, ibadethanelere gidemeyen Mardinlilerin camilere taşınması, ev temizliği hizmeti, gıda yardımları, giyim ve battaniye yardımları, ücretsiz ulaşım kartları ve çorba dağıtımı gibi birçok çalışma belediye tarafından yapılıyor. Yapılan çalışmalar dar gelirli vatandaşları ve dezavantajlı grupların ise hayatlarını kolaylaştırıyor.

“Sosyal sorumluluk konusunda çığır açtık”

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Yaman, sosyal devlet anlayışının en iyi örneklerinin kentte sergilendiğini belirterek, “Devletimizin ve hükümetimizin yerel yönetim görevini bize vermesinin akabinde birçok konuda kentimizin gelişmesi adına çalışmalara başladık. Özellikle ilimizin hak ettiği konuma gelmesi için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Ciddiyetle üzerinde durduğumuz konuların başında ise sosyal sorumluluk projeleri yer alıyor. Biz hiçbir vatandaşımızın sıkıntı yaşamaması ve zor durumda kalmaması adına elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Her koşulda hemşerilerimizin duaları için imkanlarımızı seferber ediyoruz” dedi.



“Her zaman yanlarındayız”

Şehirde herkesin derdini kendi derdi olarak gördüklerini anlatan Yaman, “İlimizde vatandaşlarımızın kötü gününde yanlarında yer alıyoruz. ‘Mardinmasa’ aracılığıyla aldığımız şikayet ve taleplere istinaden hemşerilerimizin sıkıntılarına merhem oluyoruz. Bize yapılan her müracaatı titizlikle değerlendiriyor ve incelemelerini yaparak gereken çalışmaları sağlıyoruz. Bu noktada kısa bir sürede 3 bin 450 vatandaşımızın hayatlarını kolaylaştıracak projelere imza attık. Ayrıca sabah saatlerinde hastanede vatandaşlarımızın sıcak çorba almaların sağladık. Bu konuda da 40 bin vatandaşımız çorba ikramımızı yaptık. Sosyal belediyecilik anlayışının en iyi örneklerini sergilemeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Kaynak: İHA