Uşak'ta Otobüs Şoförlerine Stres Kontrolü Eğitimi

Uşak Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü Şehir içi özel halk otobüsü şoförlerine yönelik "öfke kontrolü, halkla ilişkiler, stres yönetimi ile trafik kuralları ve kültürü" konularında eğitim semineri düzenledi.

Uşak'ta Otobüs Şoförlerine Stres Kontrolü Eğitimi
Uşak Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, şehir içi özel halk otobüsü şoförlerine yönelik eğitim programı düzenledi.

Vatandaş ile halk otobüsü şoförlerinin doğru iletişim kurmasının amaçlandığı programda farklı alanlarda da bilgilendirmelere yer verildi.

Düzenlenen eğitimde şoförler, toplu taşıma işletmeciliği, öfke kontrolü, halkla ilişkiler, trafik kuralları ve kültürü, hizmette kalite ve verimlilik, stres yönetimi ile moral ve motivasyon konularında yolcular ile daha etkili iletişim kurabilmek amacıyla eğitim aldı.

Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleşen seminerde Ulaşım Hizmetleri Müdürü Kemal Yiğit ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü personelleri de hazır bulundu.

Seminer hakkında bilgi veren Ulaşım Hizmetleri Müdürü Kemal Yiğit, yolculara karşı doğru şekilde hizmet etmek amacını taşıdıklarını söyledi.



Yiğit, “Vatandaşlarımıza trafikte en iyi hizmeti verebilmek bizim başlıca görevlerimiz arasında yer alıyor. Bizde bu kapsamda şoförlerimize yönelik öfke ve stres kontrolü adı altında bir eğitim semineri düzenledik. Belediyecilik hizmetleri anlamında bu tür programlar hem bizler için hem de şoförlerimiz için çok faydalı oluyor” dedi.

Stres konusunun trafikte normal hayata göre çok daha önemli olduğunu ifade eden Kemal Yiğit, "Trafikte yapılacak bazen en ufak hatalar acı sonuçlara neden olabiliyor. Gün boyu araç kullanmak, insanlarla iletişimde olmak hassas bir konu. Ve bu esnada yaşanan olumsuzluklar da insan psikolojisinde bilinçsiz bir gerginliğe, öfkeye yol açabiliyor. Burada temel amacımız, hem halkımızla şoförlerimiz daha güzel bir diyalog kurabilsin hem de trafikteki güvenlik sağlıklı düşünce yapısıyla daha kolay sağlanabilsin." diye konuştu.

Kaynak: İHA