Türk Enerji-Sen'den 4/C'li Personellerin Ek Ödemesiyle İlgili Açıklama

Türk Enerji-Sen Adıyaman İl Temsilcisi Ümit Çevik, 4/C’li personellerin ek ödemesiyle ilgili açıklama yaptı.

Türk Enerji-Sen'den 4/C'li Personellerin Ek Ödemesiyle İlgili Açıklama
Türk Enerji-Sen Adıyaman İl Temsilcisi Ümit Çevik, 4/C’li personellerin mahkeme kararıyla kazandığı yaklaşık 600 TL ek ödemeyi 114 TL’ye düşürülmesine sebep olduğu gerekçesiyle Memur-Sen’i suçladı.

Ümit Çevik, Kamu Denetçiliği Kurumu kararlarının bağlayıcılığının olmadığını ancak kurumun kararını uygulanabilir bulmayan Maliye Bakanlığına da sözde dava açtığını söyleyerek 4-C’li personelin aklıyla alay edildiğini iddia etti.

Ümit Çevik açıklamasında, “Toplu sözleşmelerde yuvarlak kararlar alınmaz. Yeni bir Toplu Sözleşme dönemine çok az bir süre kalmasına rağmen henüz 2015 Ağustos ayında imzalanan toplu sözleşmenin birçok maddesi hayata geçmiş değildir

Toplu sözleşmede 4/C’lilerin mahkeme kararıyla kazanmış oldukları ek ödemelerin toplu sözleşme masasında güvence altına alındığını,söyleyenlere sormak istiyorum? Toplu Sözleşmede hangi madde ile mahkeme kazanan 4 C’ lilerin ek ödemesini garanti altına almıştınız? Neden her yetki ve özel dönemlerde açıklamalar yaparak başta 4/C’liler olmak üzere memurlara umut dağıtıyorsunuz?

Toplu Sözleşme imzalandıktan sonra yargı kararıyla kazanılan ek ödeme miktarları düşürülerek geçmişte ödenen ek ödemeler personelden tahsil edilip mağduriyetin en büyüğünü yine 4/C’li çalışanlar yaşadı” dedi.

Kaynak: İHA