Toros Üniversitesi'nde Mezuniyet Coşkusu

Toros Üniversitesi’nde, 2016-2017 eğitim öğretim yılında mezun olan bin 40 öğrenci, diplomalarını törenle aldı.

Toros Üniversitesi'nde Mezuniyet Coşkusu
Servet Tazegül Spor Salonu’nda düzenlenen törene, İçel Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, CHP İçel milletvekilleri Fikri Sağlar ile Serdal Kuyucuoğlu, İçel Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, Toros Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ali Özveren, Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yüksel Özdemir ile aileler ve öğrenciler katıldı.

Tören, öğretim elamanları ve mezun öğrencilerin resmi geçidiyle başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden törende konuşan Rektör Yüksel Özdemir, törene katılan herkese teşekkür etti.

Bu yıl bin 40 öğrenciyi mezun ettiklerini belirten Özdemir, "Bizlerin gayesi hızla gelişen, değişen bu teknoloji ve bilgi çağında ulusal ve uluslararası platformda eğitim sistemimizi önde gelen eğitim kurumlarıyla eşit ve uyumlu hale getirmek ve bu yönde üniversitemizin bilimsel değerlerini ve deneyimlerini toplumla paylaşarak, mesleki uygulamalarımızla sosyal, kültürel, ekonomik alanda mezunlarımızı topluma kazandırmak öncelikli hedefimizdir. Mezunlarımızın heyecanla bekledikleri, hep ulaşmak istedikleri bu yolda onlara fener olup yol göstermek, geleceğimize ışık tutmaktır. Çünkü bizleri geleceğe taşıyacak olan mezunlarımız hepimizin heyecanı hepimizin umududur. Sevgili aileler, sizlerin bu diplomalarda emeğe, çabası, katkısı herkesten büyük. Her anında evlatlarımızın yanında sizler vardınız. İlk adımında, ilk kelimesinde, ilk düştüğünde yine sizler ayağa kaldırdınız. Zaman zaman onlarla aynı sınav telaşına girip, zaman zaman onlarla birlikte sabahladınız. Onların hayat mücadelesinde yılmayıp, onlara inanıp, her zaman güç veren sizler oldunuz. Maddi ve manevi her türlü desteği verdiniz. Ailelerimizin hepsine teşekkür bir borç bilirim" dedi.

Sundukları fırsatların, uzun dönemli hedeflerini ortaya koyulması hususunda önemli bir yol gösterici olacağına inandıklarını kaydeden Özdemir, şöyle devam etti:

"Sevgili mezunlar, yaptığımız çalışmalarımızın sizlere yeni bir bakış açışı sağlamasını ve sahip olduğunuz değerleri koruyarak ülkemizin refahını daha yukarılara taşımasını temenni ederim. Sizler dünyanın neresinde hangi işi yaparsanız yapın unutmayın ki diplomanızdan çok edindiğiniz değerler, aldığınız sorumluluklar, cesaret ve güven sizi ön plana çıkaracaktır. Kendinize inanın, yaratıcılığınızı ortaya çıkarın ve öğrenmekten asla vazgeçmeyin. Veda etmenin ne kadar zor olduğunu biliyorum fakat bu bir veda değil bugün burada hepimiz orak bir sevinci paylaşıyoruz. Bu mutlu gününüzde sizleri gönülden kutluyor, bundan sonraki yaşamınızda hepinize sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum."

Mütevelli Heyet Başkanı Ali Özveren ise öğrencileri geleceğe hazırlama konusunda ellerinden geleni yaptıklarının kaydederek, "Sevgili gençler sahip olduğumuz avantajlar başta aileleriniz iyi okullarda eğitim gördünüz. İyi bir üniversiteden de mezun oldunuz. Çoğunuz daha mezun olmadan iş buldunuz. Yani toplumumuz sizin değerinizin farkında. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk diyor ki ’Bu millet kendisine hizmet edenleri baş tacı yapar’. Ben Toros mezunlarının bunu hak edeceğine inanıyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yolunuz, bahtınız açık olsun. Bu asla bir veda değil. Siz topluma karşı olan sorumluluklarınızı en iyi şekilde yerine getirmelisiniz. Hepinize başarılar diliyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından bin 40 öğrenciye diplomaları verildi.

Ardından öğrenciler keplerini havaya atarak, çalan müzikler eşliğinde mezuniyet coşkusunu yaşadılar.
Kaynak: İHA