Tekkeköy Aşağıçinik Hanımlar Konağı İnşaatı Başladı

Tekkeköy Belediyesi ilçeye her türlü donanıma sahip ikinci bir hanımlar konağını kazandırıyor.

Tekkeköy Aşağıçinik Hanımlar Konağı İnşaatı Başladı
Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Kutlukent bölgesine kazandırdığı hanımlar konağının ardından şimdide Aşağıçinik bölgesine her türlü donanıma sahip dört katlı ve önünde kır düğünlerinin yapılabileceği alanın olduğu Aşağıçinik Hanımlar Konağı’nı kazandırıyor.

Tekkeköy’de hanımlara özel ikinci tesis

Sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde ilçedeki kadın erkek genç yaşlı tüm vatandaşları kucaklayan hizmetleri hayata geçirmeye çalıştıklarını ifade eden Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, “Belki bu noktada bir pozitif ayrımcılık yaparak sadece bayanlara özel ikinci bir hanımlar konağımızı ilçemize kazandırıyoruz. Kutlukent bölgemizde yapmış olduğumuz dört katlı hanımlar konağımızın ardından şimdide Aşağıçinik bölgemize her türlü donanıma sahip dört katlı bir hanımlar konağı kazandırıyoruz. 1 milyon 600 bin lira ihale bedeli olan Aşağıçinik Hanımlar Konağımızın temel kazı çalışmaları bugün başladı.

Bu binamız yaklaşık 3 bin 500 metrekarelik bir alan üzerine inşa edilecek ve toplam dört kat olup, inşaat alanı 1100 metre kare olacak. Hanımlar konağımızın içerisinde kurs odaları, fitness salonu, çocuk oyun alanı, bayanların her türlü toplantı ve günlerini yapacakları salonları ve kafesi yer alacak. Bu binamızda bayanlar her türlü eğitim ve kurslardan ücretsiz yararlanabilecekler. Yine özel gün ve toplantılarını da bu Hanımlar Konağımızda yapabilecekler” dedi.



Hanımlar konağı önünde kır düğün salonu olacak

Aşağıçinik Hanımlar Konağı’nın diğer hanımlar konağından biraz daha farklı özellikler barındırdığını söyleyen Başkan Togar, “Kutlukent Hamınlar Konağımızdan farklı olarak Aşağıçinik Hanımlar Konağı binamızın önünde bulunan alanı kır düğün salonu yapıyoruz. Aşağıçinik bölgemizde düğünlerin tamamı evlerin önünde açık alanda yapılıyor. Daha önceki yıllarda bu düğünlerde atılan silahlar sonucu birçok vatandaşımız hayatını kaybetti. Artık düğünlerde silah atılmıyor ama böyle bir tesisi burada faaliyete geçirdiğimizde düğünlerde ve tüm eğlencelerde her yönde güvenlik de sağlanmış olacak. Yine kır düğün salonumuz ilçemizde açık alanda düğün ve eğlence yapmak isteyen herkes için güzel bir imkan sunmuş olacak” diye konuştu.

Kaynak: İHA