Süleymanpaşa'ya Tema Park Kurulacak

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesinin prestij projelerinden biri olan Tema Park’ın yapımı için Süleymanpaşa Belediyesi Sahil Ek Hizmet Binasında gerçekleştirilen imza töreni ile üstlenici firmaya yer teslimi yapıldı. Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat “Süleymanpaşa Trakya’da örneği olmayan bir tesis kazanacak” dedi.

Süleymanpaşa'ya Tema Park Kurulacak
Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ve ihaleyi kazanan Dal Tema Park AŞ firmasını temsilen firma sahibi Özcan Dal, protokol imzaladı. Törende açıklamada bulunan Başkan Eşkinat, “Tema Park Süleymanpaşa için çok önemli bir yatırım olacak. Süleymanpaşa Trakya’da örneği olmayan bir tesis kazanacak. Vatandaşlarımıza hayırlı, uğurlu olsun” diye konuştu.



“Proje bütün Trakya’yı Süleymanpaşa’ya çekecek”

Tema Park’ı inşa edecek olan firmanın sahibi Özcan Dal ise, projeyle ilgili bilgiler verdi. Dal, “Süleymanpaşa Belediyemiz ile birlikte emek vererek, Tekirdağ’a yakışan, bundan 20 yıl sonra bile vatandaşlarımıza hizmet verebilecek bir tesis yapmayı düşünüyoruz. Tesis 52 bin metrekarelik bir alana kurulacak. Bu alan içinde yetişkinler ve çocuklar için oyuncakların bulunduğu bir tema park bulunacak. Ayrıca Türkiye’de sadece üç tane bulunan Dağ Kızağı yapmayı planlıyoruz. Eğimli araziye uygulanmış bir roller coaster olarak düşünebiliriz. Bu makine tamamen kendi üretimimiz ve bunu Avrupa’da üreten üç firmadan biriyiz. Süleymanpaşa Belediyesi Tema Park, sadece Tekirdağlılara yönelik değil bütün Trakya’yı Süleymanpaşa’ya çekecek bir proje olacak. Tesisi 1 yıl içinde bitirip önümüzdeki yaz hizmete sokacağız” dedi.

İmza törenine katılan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Başkan Eşkinat ve Dal’ı tebrik etti.

Protokolün ardından, Gündoğdu Mahallesi’nde 52 bin metrekare alan üzerinde kurulacak olan Tema Park için çalışmalara vakit kaybetmeden başlanacağı belirtildi.
Kaynak: İHA