Şanlıurfa'ya Fuar Ve Kongre Merkezi Çağrısı

Şanlıurfa’da Fuarcılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Haldun Özbudun, Şanlıurfa’ya yapımı planlanan Fuar ve Kongre Merkezinin Harran Üniversitesi’nde inşa edilmesi için çağrıda bulundu.

Şanlıurfa'ya Fuar Ve Kongre Merkezi Çağrısı
Basın toplantısı yapan Şanlıurfa Fuarcılık firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Haldun Özbudun, fuarların önemine değinerek Şanılurfa’da inşa edilmek istenen fuar ve kongre merkezinin Harran Üniversitesinde yapılması için çağrıda bulundu. Özbudun, "Son yıllarda Türkiye, dünyadaki gelişmelere bağlı olarak, yalnızca yaz tatilinde gezmek için tercih edilen ülke olmanın ötesine geçip, 12 ay boyunca fuar, kongre, şenlik, sağlık, spor ve iş kapsamlı uluslararası turizm organizasyonlarına ev sahipliği yapmaktadır. Şanlıurfa, Balıklıgöl, Urfa Kalesi, Mozaik Müzesi, Harran Evleri, Karacaali Kaplıcaları, Halfeti Baraj Gölü, Atatürk Baraj Gölü gibi tarihi ve doğal zenginlikleriyle birlikte Peygamberler Diyarı olma ana özelliğinin yanına, Göbeklitepe’nin gelmesiyle ile dünya vitrinindeki yerini ön sıralara taşımıştır. Bu anlamda en verimli yatırım, Şanlıurfa’ya “Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi” kurmak olacaktır. Bunun için en uygun yer, Harran Üniversitesi Osmanbey Yerleşkesi’dir" dedi.

2011 yılında, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde, Şanlıurfa Milletvekilimiz ve Devlet Bakanımız Faruk Çelik’in ve Karacadağ Kalkınma Ajansı’nın destekleriyle Şanlıurfa’da fuar merkezi kurma, fuar düzenleme fizibilite çalışması isimli çalıştay düzenlendiğini hatırlatan Özbudun, "Hükümetimiz tarafından Şanlıurfa’da yapılacak 400 proje içinde ’Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezinin de yer almasında, çalıştayın önemli etkisi olmuştur. Son yıllarda fuar ve kongre etkinliklerinin yaklaşık yüzde 25’i üniversitelerle birlikte yapıldığından, Fuar Merkezi ve Kongre Merkezi, 27 bin dönüm arazisi olan Harran Üniversitesi Osmanbey Yerleşkesi’nde otoyol bağlantısı yapılabilecek bir kısmında inşa edilmelidir. Çalıştayda, fuar merkezinin ve kongre merkezinin aynı yerde yapılmasının faydası anlatıldığı halde, proje bölünmüş ve şu anda sadece fuar merkezi olarak şehir içinde yapılmaya çalışılmaktadır. Şehir içi trafik yükünü arttıracak bu adım, yanlış bir adımdır. Bu yanlışlıktan dönmek için hala geç değildir. Çünkü Harran Üniversitesi, master gelişim planında Fuar ve Kongre Merkezi, için yer ayırmıştır" şeklinde konuştu.

Kongre ciddi bir iş olduğunu belirten Özbudun, "Dileğimiz, bir an önce, bir rüya proje olarak, Üniversitenin master gelişim planında yer aldığı gibi, Harran Üniversitesi Osmanbey Yerleşkesinde bir fuar ve kongre merkezi kurma kararı alınmasıdır" diye konuştu.

Kaynak: İHA