'Rastgele' Cinayet Ve Yaralamaya Dava

Bahçelievler'de ablasına kızdığı için sokakta tesadüfen gördüğü bir kişiyi öldürdüğü, 6 kişiyi yaraladığı iddia edilen şüpheli hakkında, müebbet ve 66 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı Davanın duruşması ilerleyen günlerde Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek

Bahçelievler'de sokakta rastgele önüne çıkan bir kişiyi öldürdüğü, 6 kişiyi yaraladığı iddia edilen 20 yaşındaki Eray Aygün hakkında bir kez müebbet ve 33 yıldan 66 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 13 Nisan 2017'de şüpheli Eray Aygün'ün Bahçelievler Siyavuşpaşa Mahallesi'nde tabancayla önce müştekilerden tanımadığı Alev Bülent Ay'ı sol gözaltı elmacık kemiğinden vurduğu, bir diğer müşteki Abdülsamet Işık'ı sol kol kısmından ve çenesinden yaraladığı kaydedildi.

İddianamede, şüpheli Aygün'ün daha sonra müşteki Adem Esen'i karın kısmından hayati tehlike geçirecek şekilde, müşteki Murat Koç'u da sırt kısmından basit bir tıbbı müdahale ile giderilmeyecek biçimde yaraladığı ifade edildi.

Şüpheli Aygün'ün müşteki Hızır Hamzaoğlu'nu kasık kısmından ağır derecede yaralandığı anlatılan iddianamede, şüphelinin müşteki Tural Asadov'u ise baş kısmından yaraladığı, hastaneye kaldırılan Asadov'un hayatını kaybettiği bildirildi.

İddianamede, şüphelinin olay sırasında kendisine engel olmak isteyen müşteki Cenk İzci'nin başına silahı dayayıp tetiğe bastığı ancak silahın tutukluk yapması nedeniyle eylemin tamamlanamadığı, bunun üzerine İzci'nin tokat atarak elinden silahı aldığı şüphelinin olay yerinden kaçtığı ve 28 Nisan 2017'de yakalanarak tutuklandığı aktarıldı.

- Ablası gibi gördüğü için ateş etmiş

Şüpheli Aygün'ün savunmasında suçlamayı kabul etmediği, evli olan ablasının başka biriyle kaçması nedeniyle psikolojisinin bozuk olduğu ve önüne gelen herkesi ablası gibi gördüğü için olayı gerçekleştirdiğini söylediği belirtildi.

İddianamede, Aygün'ün, bir kişiyi ''kasten öldürme'', üç kişiyi ''kasten öldürmeye teşebbüs etme'', üç kişiyi ''kasten yaralama'' ve ''ruhsatsız silah bulundurma'' suçlarından müebbet ve 33 yıldan 66 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.

İddianame, gönderildiği Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. Sanık Aygün'ün yargılanmasına ilerleyen günlerde başlanacak.
Kaynak: AA