Perakendecilerden 'Sektörü Geleceğe Taşıyan En İyi Teknoloji Çözümleri'ne Ödül

Kategori Mağazacılığı Derneği (KMD) motivasyon yükseltmek amaçlı bu yıl 4’üncüsünü düzenlediği konferansta “En İyi Teknoloji Çözümü Ödülü” verecek.

Perakendecilerden 'Sektörü Geleceğe Taşıyan En İyi Teknoloji Çözümleri'ne Ödül
KMD, bu yıl 4’üncü defa yüzlerce profesyonelin katılımıyla 3 Ekim 2017’de gerçekleştireceği “KMD - Perakende Teknolojileri Konferansı” için yenilikçi ve motivasyon gücü yüksek projeler üretmeye devam ediyor. Bu yöndeki en son projelerden biri de perakende sektörüne en çok fayda sağlayan teknoloji çözüm ortaklarının motivasyonunu yükseltmek ve bu projelerin sağladığı faydaları ortaya koyabilmek için geliştirilen “KMD Perakende Teknoloji Ödülleri - PE-TEK” oldu. Perakende sektörüne en çok fayda sağlayan teknoloji çözüm ortaklarının kimler olduğu ise 3 Ekim 2017’de Şişli’de gerçekleştirilecek “4. Perakende Teknolojileri Konferansı” sırasında açıklanacak.

“En iyi teknoloji çözümü ödülü”, perakende işletmelerinin stoklarını kontrol etmelerine, ödeme sistemlerini geliştirmelerine, satışlarını artırmalarına, müşteri hizmetlerini geliştirmelerine, süreçlerini yönetmelerine yardımcı olan, perakende teknolojilerindeki yenilikleri içeren programlar-yazılımlar-uygulamalar ve bu çözümleri geliştiren teknoloji çözüm ortaklarına verilecek. Ayrıca geliştirilen çözümün perakende işletmelerinde uygulamaya geçmiş olması, rakamsal sonuçların elde edilmiş olması ve Ocak 2016-Haziran 2017 döneminde geliştirilmiş veya sonuçlarının alınmaya başlamış olması; en önemli kriterler arasında yer alıyor.

Tüm başvurular tamamlandıktan sonra jüri tarafından finalistler belirlenecek, finale kalan adaylar jüriye sunum yaparak çözümlerini anlatacaklar. Ödül kazanan teknoloji firmalarına, KMD üyelerine özel düzenlenecek etkinliklerde çözümlerini sunma imkanı tanınacak.

Jüride sektörün en önemli isimleri ve akademisyenler yer alıyor

Ödül için Haziran ayında başlayan başvurular 25 Ağustos 2017 Cuma gününe kadar kabul edilecek. Başvuru planlayanlar ise tüm ayrıntılara www.kategorimagazaciligi.org/odul.html web adresinden ulaşabilirler. Diğer yandan “KMD Perakende Teknoloji Ödülleri - PE-TEK”in jürisinde ise perakende sektörünün önde gelen isimlerinin yanı sıra uzmanlar ve akademisyenler yer alıyor.

PE-TEK jürisinde yer alan isimler şöyle:

“Watsons Türkiye Genel Müdürü Ahmet Şükrü Yanıkoğlu, Koçtaş Genel Müdürü Alp Önder Özpamukçu, Alkaş Yönetim Kurulu Başkanı ve Jones Lang LaSalle Türkiye Başkanı Avi Alkaş, TeknoSA Genel Müdürü Bülent Gürcan, Marmara Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ercan Öztemel, Migros Bilgi Teknolojileri ve İş Geliştirme Direktörü Kerim Tatlıcı, CarrefourSA Bilgi Sistemleri Direktörü Önder Kaplancık, Boyner OmniChannel Teknoloji Direktörü Sedat Yıldırım ve MediaMarkt Türkiye Genel Müdürü Yenal Gökyıldırım.”

“En iyileri global arenaya taşımayı hedefliyoruz”

Teknolojinin, sektörün tüm süreçlerine her geçen gün daha da dahil olduğunu belirten KMD Yönetim Kurulu Başkanı Tekin Acar, bu organizasyonla verimli ve yenilikçi çözümler geliştiren teknoloji firmalarını ödüllendirmenin yanı sıra aslında yenilikçilik, verimlilik ve çözüme odaklılık esaslarını temel almış teknolojileri tüm sektöre duyurmayı ve hatta global arenaya taşımayı hedeflediklerini vurguladı. Tekin Acar, perakende sektörüne teknolojik çözüm üreten, yeni projeleri hayata geçiren, süreçlerde iyileştirme ve verimlilik sağlayan tüm teknoloji firmalarının ödül programına başvurabileceklerini açıkladı.



4’üncü kez düzenlenecek konferansı tam güne taşıdı

Diğer yandan, 2016 yılında 3’üncü defa 300’ü aşkın üst düzey yönetici ve girişimcinin buluştuğu, teknolojik dönüşümlerin uzmanlar ve sektörün önemli isimleri tarafından konuşulduğu, ayrıca Türkiye’nin en iyi perakende teknoloji çözümlerinin tanıtıldığı “KMD Perakende Teknolojileri Konferansı”, yerel teknoloji firmalarının önünün açılarak ulusal ve hatta uluslararası bir oyuncu konumuna erişmeleri açısından yaptığı katkılarla da dikkat çekmişti.

Gıda ve hazır giyim kategorileri dışında kalan tüm modern perakende sektörünün temsilcisi konumunda olan ve kendi alanının liderleri arasında kabul eden üyeleriyle 5 bini aşkın satış noktası, 135 bin kişilik istihdam ve 70 milyar TL’lik ciro değerlerini oluşturan KMD, bu yılki konferans için de bir gelenek olarak iddiasını daha da yükseltiyor. Daha önceki yıllarda yarım gün düzenlenen “KMD Perakende Teknolojileri Konferansı” giderek büyüyen ilgi üzerine bu yıl tam gün olarak planlandı. 3 Ekim 2017’de Şişli’de gerçekleştirilecek Konferans’a 500’ü aşkın üst düzey yönetici ve girişimcinin katılması bekleniyor.

“KMD Perakende Teknolojileri Konferansı”nda Türkiye ve dünya gündemindeki teknolojik dönüşümler kadar geleceğe yön verecek yenilikçi çözümler de tartışılıp konuşulacak. Diğer yandan, Türkiye’de geliştirilen yenilikçi, verimli ve çözüme odaklı perakende teknolojilerinin anlatılıp ulusal ve hatta uluslararası platformlara tanıtılacağı oturumların da yer alacağı “KMD Perakende Teknolojileri Konferansı”, sürpriz konu ve konuklarıyla sektörün gündemini belirleyecek.
Kaynak: İHA