PAÜ'de Yapılan Tatbikat Gerçeği Aratmadı

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanelerinde "Hastane Afet ve Acil Durum Planı" (HAP) kapsamında tatbikat yapıldı. Hastane personelinin katıldığı tatbikat gerçeği aratmadı.

PAÜ'de Yapılan Tatbikat Gerçeği Aratmadı
Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri, Sağlık Bakanlığı tarafından uygulanan hastane afet ve acil durum planı yönetmeliğini tamamlamasının ardından hastane personeline yönelik tatbikat gerçekleştirdi. Hastane personelinin katıldığı eğitim ve tatbikatta sağlık çalışanlarına karşı taciz, yangın, deprem ve diğer afet konularından eğitim verildi.

Tatbikattan önce açıklama yapan Hastane Afet Yönetim Birimi Sorumlusu Osman Dirmilli, Denizli’nin birinci derece deprem bölgesi olduğunu belirterek, deprem öncesi, deprem anı ve sonrası uygulanacak hareket tarzları ve eğitimlerin tüm personele verildiğini ve bu tür eğitimlerin devam edeceğini kaydetti.

Dimili, "Hastane afet planı içeriğinde yer alan organizasyon şeması oluşturuluyor. Şemada görev alan personellere ve tüm çalışanlara hastane tahliyesi, kırmızı kod (yangın), beyaz kod (çalışanlara taciz), mavi kod (kardiak arrest) ve diğer kod eğitimleri verilmiş, KBRN ve UMKE timleri oluşturularak PAÜ Hastanelerinin olası bir afet anı ve sonrasına hazırlıklı olması için gerekli tüm eğitimler ve tatbikatlar yapılan senaryolar gereği uygulamaya konulmuştur. Hastanemiz risk analizi yapılarak yapısal olmayan tehlikelerin ve yapısal risklerin azaltılması uygulamaları tamamlanmış" diye konuştu.

Kaynak: İHA