Parça Kumaşlardan Elbise Dikip, Defile Yaptılar

Silifke'de Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde açılan kursa katılan kursiyerler tasarlayıp, parça kumaşlarla diktikleri el işi elbiseleri, düzenledikleri defileyle tanıttı.

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir'in eşi Hayriye Cinbir, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Halil İbrahim Ateş, İlçe Milli Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftçi ve kurs öğretmeni Cennet Bilgen'in ortak yürüttüğü çalışmayla 36 kursiyerin parça kumaşlardan yıl içinde yaptıkları günlük ve yöresel kıyafetler için 'Kadın elinde kumaşın serüveni' defilesi düzenlendi.

Kaymakam Şevket Cinbir, defilenin ardından yaptığı açıklamada, Defilede kumaşın kadınların elinde ne hale geldiğini gördüklerini ifade eden Cinbir, 'Kadınlarımız çok ucuz parça kumaş diye tabir edilen kumaşlarla gerçekten birbirinden güzel elbiseleri dikmişler. Biz de büyük bir memnuniyetle ve keyifle izledik. Hem dikmişler hem taşıdılar. Eşimin bugün giydiği elbise de kursiyerlerin diktiği bir elbise. Gerçekten birbirinden farklı, Türk kadınının özünde olan, el hüneri elbiseleri gördük.' dedi.

Kaymakam Cinbir'in eşi Hayriye Cinbir de Halk Eğitim Merkezini giyim kursu ziyaretinde bu fikrin ortaya çıktığını belirterek, 'Müziklerin yapımından, dikişlerin dikimine, sahnenin hazırlanmasına kadar herkesin emeği var. Bir şeyde emek olunca sonuç çok güzel oluyor. Kursiyerlerimizi teker teker kutluyorum. Daha güzel şeyleri birlikte yapabileceğimize inanıyorum.' dedi.

Kaynak: AA