Okulun Kapısına Kilit Vuruldu, Öğretmenler İsyan Etti

Ankara’da özel bir okulda görev yapan öğretmenler herhangi bir açıklama yapılmadan çalıştıkları kurumun kapısına kilit vurulmasına isyan etti. 4 aydır ücretlerini alamayan ve özlük haklarının yerine getirilmesini talep eden öğretmenler, basına konuşmamaları yönünde tehdit edildiklerini öne sürdü.

Okulun Kapısına Kilit Vuruldu, Öğretmenler İsyan Etti
Amerikan Kültür Koleji bünyesinde kurulan Özel Eryaman Atalay Okulları Okul Müdürü Sabahattin Demirci ve öğretmenlerin verdiği bilgiye göre, konuyla ilgili hiçbir açıklama yapılmadan çalıştıkları kurumun kapısına kilit vuruldu. 4 aydır ücretlerini alamadıklarını söyleyen öğretmenler, kurumun kapatılmasıyla hem öğrencilerin hem de kendilerinin mağdur olduğunu iddia ederek emniyete gitti ve şikayetçi oldu. Öğretmenler, iddialara göre okul sahipleri tarafından konuyu basına anlatmamaları yönünde de tehditler aldı. Ancak konuyu basın mensuplarına bildiren öğretmenler, yetkili mercilerin harekete geçmesini ve yasal haklarının verilmesini talep etti.

Öte yandan, konuya ilişkin karşı tarafın da görüşlerini almak isteyen basın mensupları okul sahiplerince içeri alınmazken, sorulan sorular da cevapsız kaldı.

"Kapılarının kırıldığını, tüm resmi belge ve bilgilerin çalındığını tespit ettim"

Okul Müdürü Sabahattin Demirci, 4 aydır hiçbir konuda okul sahibinin desteğini almadıklarını ve kendi imkanlarıyla okulun işletmesini yüklendiklerini söyleyerek şunları aktardı:

"Sabah 9.30’da okula geldim. Okul müdürünün odası, arşiv odası, okul idari birim odaların kapılarının kırıldığını ve tüm resmi belge ve bilgilerin çalındığını tespit ettim. Konuyla ilgili de ilgili mercilere suç duyurunda bulundum. Biz zaten bu okulda ücret almadan tamamen fahri olarak çalışan öğretmenler ve idarecileriz. Dört aydır kendi imkanlarımızla okulun işletmesini yüklendik. Bu özveri karşısında dört aydır okul kurucumuzu yanımızda göremedik. Hiçbir konuda onun desteğini alamadık."

"Bu tür olayların basına aksetmemesi konusunda da tehditler alıyoruz"

Konuyla ilgili kendilerine herhangi bir bildirimde bulunulmadığını söyleyen Demirci, "Şu an okul tahliye ediliyor. Tahliye sonucunda çalışan öğretmenlerin özlük hakları ne olacak, özlük hakları nasıl karşılanacak? Okul kapatılıyor mu? Bununla ilgili en ufak bilgi bizlere iletilmedi ve mağduriyetimiz son derece fazla. Hem veliler hem öğrenciler hem bizler son derece büyük bir mağduriyet yaşıyoruz" dedi.

Basına konuşmamaları yönünde tehditler de aldıklarını iddia eden Demirci, "Bu tür olayların basına aksetmemesi konusunda da tehditler alıyoruz. Psikolojimiz de ruh sağlığımız da bozuldu. Bir eğitim kurumunda olmaması gerek şeyleri yaşadık, yaşamaya da devam ediyoruz. Bu konunun kamuoyu tarafından araştırılmasını istiyorum. Özel okullardaki denetimsizlik, kontrolsüzlük hat safhada" açıklamasını yaptı.

"Tüm özlük haklarımızın yerine getirilmesini ve mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz"

Okulun öğretmenlerinden Uğur Özen ise özlük haklarının yerine getirilmesini ve mağduriyetlerinin giderilmesini talep etti. "4 aydır mağduriyet yaşıyoruz" diyen Özen, "Arkadaşlarımızla beraber ücretlerimizi alamadık. Okulumuzda temizlikçi yoktu yeri geldi temizliği biz yaptık. Yemek çıkarma işlemlerini biz yaptık. Tamamen bu öğretmenliğin getirdiği sorumluluktan dolayı. Bir yere kadar yapabiliyoruz ama artık sona gelindi. Biz şunu talep ediyoruz; tüm özlük haklarımızın yerine getirilmesini ve mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İHA