'Özel' Çocuklar Hamburger Yapmayı Öğrendi

Avrasya Özel Çocuklar Derneğince düzenlenen etkinlikte, down sendromlu ve zihinsel engelli çocuklar yapmayı öğrendikleri hamburgerlerin satışını yaptı.

Down sendromlu ve zihinsel engelli çocuklar, düzenlenen farkındalık etkinliğinde hamburger yapmayı öğrendi.

Avrasya Özel Çocuklar Derneğince 'özel' çocuklara sosyal beceri kazandırmak ve geliştirmek, onların sosyal, ekonomik ve kültürel hayata daha kolay adapte olabilmelerini sağlamak ile toplumda aktif olarak var olmalarını hızlandırmak amacıyla 'Lezzetli Farkındalık' adlı etkinlik düzenlendi.

Sarıyer'de bir hamburgercide gerçekleştirilen etkinlikte, down sendromlu ve zihinsel engelli çocuklar, dernek gönüllüleri, şef Yağız İzgül, iş kadını Ferda Ulusoy ve moda tasarımcısı Ebru Yener ile hamburger yapmayı öğrendi. Çocuklar, daha sonra pişirdikleri hamburgerlerin servisini ve satışını yaptı.

Çocukların hamburger satışından elde edilen gelirin Avrasya Özel Çocuklar Derneğine aktarılacağı belirtildi.

- 'Engelli çocuklarımızı sosyal yaşama entegre etmeye çalışıyoruz'

Avrasya Özel Çocuklar Derneği İdari İşler Koordinatörü Filiz Tomar, yaptığı açıklamada, 'Okullarını tamamlamış olan yetişkin engelli çocuklarımızı sosyal yaşama entegre etmeye çalışıyoruz. Daha sonra da bu çocuklarımızı hayırseverler aracılığıyla istihdam etmek istiyoruz.' ifadelerini kullandı.

Tomar, artık engellilerin evlerinde olmak yerine, yaşamın her alanında 'Biz de varız' demeleri için destek istediklerini kaydetti.

Etkinliğe katılanlar, daha sonra çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.
Kaynak: AA