MÜSİAD 23. Geneleksel İftar Programı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Adana Şubesi tarafından 23. Geleneksel İftar Programı düzenlendi.

MÜSİAD Adana Şubesinin ildeki bir restoranda düzenlediği iftar dernek üyesi işadamları ve il protokolünü bir araya getirdi.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, iftarda yaptığı konuşmada, MÜSİAD'ın ekonomik anlamda daha saygın bir Türkiye için çalışmalarını sürdürdüğünü ifade ederek, 'MÜSİAD'ın en önemli özelliğinden birisi, ülke içinde kazandığını yine bu ülke içinde yatırıma dönüştürme anlayışıyla hareket etmesidir. Aynı duyarlılığın ilimizde de olması bizi mutlu etmektedir.' dedi.

MÜSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Şekerli de sivil toplum kuruluşlarının en önemli görevinin, içinde yaşadığı toplumun şartlarını iyileştirmek olduğunu belirtti.

MÜSİAD'ın her zaman bu amaca bağlı olduğunu belirten Şekerli, şöyle konuştu:

'Hiç bir zaman sadece para kazanma gayesiyle hareket etmedik. Ülkemize nasıl değer katabiliriz veya milletimize daha fazla nasıl faydalı olabiliriz gibi soruların cevaplarını aradık. Yeni dünya düzeninin kurulduğu bu dönemde, toplumsal refahın ancak yeni bir ekonomik sistem değişikliğiyle mümkün olabileceğine inanıyoruz. Bu konuya iş adamları olarak kafa yormalı, üstümüze düşen bir görev olursa düşünmeden üstlenmeliyiz.'

MÜSİAD Adana Şubesi Başkanı Burhan Kavak ise orucun sabahtan akşama aç kalmak olmadığına dikkat çekerek, 'Oruç, insanın kendisini terbiye etmesinin bir yoludur. Biz iş adamları önemli işler yapan, ülkemize kazanımlar yapan bireyler olabiliriz fakat yaptığımız işlerde unutmamamız gereken bir şey var, Allah'ın huzuruna çıktığımızda hesabımızı verebilmemiz için ona karşı sorumluluğumuzu unutmadan hareket etmek zorundayız.' ifadelerini kullandı.

İftar programına Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly de katıldı.

Kaynak: AA