Kütahya'da 2 Bin Badem Fidanı Toprakla Buluştu

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü’nün (OGM) orman köylüsüne ek gelir sağlamak amacıyla başlattığı çalışmalar kapsamında Kütahya Gediz ilçesinde toplam 64 dekar sahaya 2 bin adet badem fidanı dikildi.

Kütahya'da 2 Bin Badem Fidanı Toprakla Buluştu
Bölge halkına ek gelir sağlayan bademliklerde bakanlık tarafından yapılan çapa ve ot yolma çalışmalarıyla da verimlilik arttırıldı. Bademliklerin bakımını 3 yıl süre ile orman teşkilatı yapacak

Badem Eylem Planı çerçevesinde diğer gelir getirici türlerde olduğu gibi boş ya da bozuk orman alanlarının bakımını 3 yıl boyunca orman teşkilatı üstleniyor. Araziden elde edilen gelir de kura sonucunda belirlenen ailelere bırakılıyor.

Bademin gıda sanayi, kozmetik ve ilaç gibi çok geniş bir sektörde kullanıldığını ifade eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Badem üretimi ile söz konusu sektörlere destek vererek, ithalatın önüne geçeceğiz. Bu sayede ülkemizin ekonomik kaybını engelleyeceğiz ve milli ekonomiyi canlandıracağız. Ayrıca zengin besleyici özellikler taşıyan badem ile sağlıklı beslenen nesiller yetiştireceğiz” dedi.

(EFE)
Kaynak: İHA