Komisyon, Çocuk İşçiliği İle Mücadele İçin Sokaklarda

“Sokakta Çalıştırılan/Dilendirilen Çocuklar Komisyonu” sokakta dilendirilen veya çalıştırılan çocuklara yönelik çalışma yaptı.

Komisyon, Çocuk İşçiliği İle Mücadele İçin Sokaklarda
Samsun’da çeşitli sosyal ve ekonomik sebeplerle aileleri veya başka gruplar tarafından dilendirilen ve sokakta her türlü tehlike ile karşı karşıya kalan çocuklara ve ailelerine yönelik eğitim, sosyal yardım, meslek edindirme, danışmanlık, rehberlik gibi çalışmaları yürüten “Sokakta Çalıştırılan/Dilendirilen Çocuklar Komisyonu” İlkadım ilçesinde saha çalışması yaptı.

Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İlkadım Belediyesi, İl Müftülüğü ve İl Emniyet Müdürlüğünden uzman personellerin yer aldığı saha ekibi, İlkadım ilçesindeki Cumhuriyet Meydanı, Bankalar Caddesi, Mecidiye, Saathane ve İstiklal Caddesi gibi halkın yoğun olarak faaliyette bulunduğu alanlarda çalıştırılan veya dilendirilen çocuklarla ilgili arama ve tarama işlemi gerçekleştirdi.

Saha çalışması sırasında tespit edilen vakıalara ilişkin götürülmesi gereken sosyal hizmet modelinin belirlenmesine yönelik çalışmalar, Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Sosyal Hizmet Merkezleri tarafından başlatıldı. Ayrıca, vatandaşa “Çocuk Çalıştırma, Suça Ortak Olma” temalı broşür dağıtımı yapılarak, bilgilendirilme yapıldı.

Saha çalışmalarında tespit edilen çocukların sokakta çalıştırılma veya dilendirilme nedenlerinin araştırıldığını ifade eden Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, "Yapılan inceleme neticesinde çocuk ve ailelerin uygun bulunan sosyal hizmet ve yardımlara yönlendiriyoruz. Özellikle eğitim çağındaki çocukların okula devamı, madde kullanan çocukların madde bağımlılığı tedavi merkezine yönlendirilmesi, sokaktan çocukların çekilerek psiko-sosyal destek hizmetlerinden yararlandırılması ve ailelerin yanında döndürülmesine ilişkin çalışmalar kurumumuz ve komisyonumuz tarafından ivedilikle yerine getirilmektedir” dedi.

Kaynak: İHA