Kocaeli'de ''Sezer'in Günlüğü'' Fotoğraf Sergisi

Kandıra ilçesinde öğretmenlik yapan Leyla Emektar, 'açık omurga' rahatsızlığı olarak bilinen spina bifida hastası öğrencisi Sezer Yaşar'ın hayata bakışını anlatmak amacıyla 3 yıl boyunca çektiği fotoğraflarını sergiledi Emektar: ''Engelli evladı olan her anne babanın, çocuğunun arkasında sapasağlam durması ve destek olması gerektiğini anlatmaya çalıştık''.

Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde öğretmenlik yapan Leyla Emektar ile fotoğrafçı Hakan Tokuç'un, spina bifida (ayrık veya açık omurga) hastası öğrencisi Sezer Yaşar'ın hayata bakışını anlatmak amacıyla 3 yıl süreyle günlük hayatından karelerin yer aldığı fotoğraf gösterisi ve sergisi, Kocaeli Üniversitesi'nde açıldı.

Tıp Fakültesi Fotoğrafçılık Kulübü yıl sonu etkinlikleri kapsamında Konferans Salonu'ndaki fotoğraf sergisinin açılışına Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercüment Çiftçi, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Utkan, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Vali Güzeloğlu, yaptığı konuşmada, değişik duyguların yaşandığı, hem örnek hem de ibret olması gereken kısa fotoğraf sunumuyla bir hayatı izlediklerini ifade etti.

''Sevginin kaynağı, fedakarlığın adı olan annemizi içtenlikle kutlamak istiyorum.'' diyen Güzeloğlu, şöyle konuştu:

''Kendisine Sezer'in böyle bir hastalıkla doğacağı söylenmesine rağmen anne yüreğiyle onu istemesi ve hayatını vakfetmesi... Babamızı da kutlamak istiyorum. Sezer'in okuması ve hayatta mutlu olması için işini bırakıp, okulunda çalışmayı kabul etmesi, Sezer'e yakın, onunla birlikte olmak için kendi dünyasını Sezer'in dünyasına dönüştürmesi... Ağabeyi kutlamak istiyoruz. Tam bir ağabey olarak Sezer'i kucaklaması, onunla her zaman özel olarak ilgilenmesi... Çok örnek, özel bir aile. Engeller inanır, bir araya gelirseniz aşılıyor. Yeter ki beynimizdeki engelleri kaldıralım, yürekteki sevgiyi çoğaltalım. Örnek olması gereken hayat öyküsünü sanatla buluşturdukları için sanatçılarımızı tebrik ediyorum. Sosyal sorumluluğu ve duyarlılığı ön planda bir çalışma olmuş.''

Güzeloğlu ayrıca, Sezer ve ailesinin beklentilerinin karşılanmasında yardımcı olacaklarını da sözlerine ekledi.

Fotoğrafçı Hakan Tokuç, proje ortağı Emektar ile bu hastalığa sahip kişinin ve ailesinin günlük yaşantısına bir ''ışık'' olarak dokunmak ve ''fotoğrafın diliyle' anlatmak, vurgulamak amacıyla projeye başladıklarını ifade etti.

Projeye kamuoyundan yoğun bir ilgi oluştuğuna değinen Tokuç, bunun Sezer'in başarısı olduğunu kaydetti.

Öğretmen Leyla Emektar ise Sezer ve ailesini 8 yıldır tanıdığını, 3 yıldır yürüttükleri projede Sezer Yaşar'ın gün içerisinde yaptıklarını, anne-babasıyla nasıl paylaşımlarda bulunduğunu fotoğraflarla anlatmaya çalıştıklarını dile getirerek, ''Engelli evladı olan her anne babanın, çocuğunun arkasında sapasağlam durması ve destek olması gerektiğini anlatmaya çalıştık.'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından Güzeloğlu ve beraberindekiler, 20 eserden oluşan ve bir hafta açık kalacak sergiyi gezerek, sanatçılardan eserler hakkında bilgi aldı.
Kaynak: AA