Kırşehir'de Okul Broşürüne İnceleme

Kırşehir Milli Eğitim Müdürü Şevket Karadeniz, Hoca Ahmet Yesevi Anadolu İmam Hatip Lisesi adına bastırılan broşürle ilgili inceleme başlatıldığını söyledi.

Karadeniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eğitim öğretime yeni başlayacak okul için hazırlatılan broşürlerde 'askeri ve polis okullarına girişte bu okulların öğrencilerine ayrıcalık tanınacağı' şeklindeki ifadelerin yanlış anlaşılmalara sebep olduğunu belirterek, haddi aşan cümlelerin kullanılmasını doğru bulmadığını belirtti.

Broşürlerle ilgili inceleme başlatıldığını ifade eden Karadeniz, 'Şu anda olay incelemede. İncelemeden sonra soruşturma açılıp açılmayacağına karar verilecek. Bir, iki gün içerisinde inceleme sonuçlandırılacaktır. Milli Eğitim Bakanlığına mevcut durumla ilgili bir rapor sunduk. Okul müdürü bir broşür hazırlamış. Kamuoyu ile paylaşmış ama haddi aşan ifadelere yer verilmiş. Tercih imkanının verildiğini düşünerek böyle bir broşür hazırlamış. Kastının, öğrencilerin bu okulu tercih etmesi olduğunu düşünüyoruz.' dedi.

Kaynak: AA