Kilis'e 150 İş Adamı Yer İçin OSB'ye Başvuruda Bulundu

Kilis Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetimi Mehmet Ali Eryılmaz, yaptığı basın toplantısında teşvik kapsamında 150 işadamının yer için OSB’ye başvuruda bulunduğunu söyledi.

Kilis'e 150 İş Adamı Yer İçin OSB'ye Başvuruda Bulundu
OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Eryılmaz, yönetim kurulu üyeleri Mahir Can, Cesur Türkmen, Ali Tohumcu ile Ali Canarslan bir araya gelerek bir toplantı yaptı. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Eryılmaz, Kilis’in Teşvik kapsamında 6. Bölge olması nedeniyle 150 iş adamının OSB’den yer tahsisi edilmesi için başvurduğunu ifade ederek, “Müracaatların tamamını alıyoruz. ’Yer yok’ diye geri göndermiyoruz. İnşallah mevcut bölgede imkanlar ölçüsünde daha yatırım yapmayan, yer tahsisi yapılmasına rağmen vaz geçenlerin olması durumuna karşı, yatırım yapacağına inandığımız kişilere öncelik verilerek, onlara tahsisleri yapılacak. Genişleme bölgesi dediğimiz bölgeyle ilgili olarak iki ay önce Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan’ın, ziyaretlerinde bizzat genişleme yapılacak yerleri gezerek anlattık. Bütün resmi yazışmaları yapıyoruz. Bizden istenilen bütün evrakları gönderdik. Kamulaştırma ödeneğini bekliyoruz. Eğer kamulaştırma ödeneği gelir gelmez işlemleri yapılarak sanayicilerimize yer tahsisini hiç beklemeden yapacağız" ifadelerini kullandı.

2 yıl önce yer tahsis edilmesine rağmen yatırım yapanların tahsislerinin iptal edildiğini de hatırlatan Eryılmaz, “47 parselden 12 tanesi iptal edildi. İptal edilme gerekçeleri, sanayicilerimize yazılı olarak bilgi verildi.

Bir sanayicimizin OSB’de 3 yeri var, ikisini kendisi kullanıyor, birini de Suriyelileri kiraya vermiş, 4’üncü yer tahsisini iptal ettik. Yatırım yapacak yatırımcıya tahsis ettik" şeklinde konuştu.

Alt yapıya başlanacak

Eryılmaz, alt yapı çalışmalarına da başlanacağını ve kimsenin mağdur edilmeyeceğini ifade ederek, "Genişleme bölgesinde alt yapı olmadığı doğrudur. Bunların tamamının takibi yapılarak yazışmaları yapılmıştır. Ancak, bizim projemiz bakanlık tarafından takip edilmekte, sona gelindi. Son kontrolleri yapılıyor. Hiçbir yatırımcı mağdur edilmeyecek. Proje aşamasında olan fabrikalarımız var. İnşaatı devam eden fabrikalarımız var. Elektrik su ve yol bakımından mağdur edilmesi söz konusu değildir. Yatırımcı arkadaşlar, inşaatlarını yapabilirler hiçbir sıkıntı yok. Bakanlıktan tarafından alt yapı projesi onaylandıktan sonra alp yapı nedeniyle her hangi bir sıkıntı yaşanmayacaktır. Önümüzdeki hafta içerisinde bakanlıktan teknik elamanlar gelerek incelemelerde bulunacaklar. OSB’nin kurulduğu gönder beri sorun olan atık su meselesi vardı. Az bir para harcayarak, oranın sıkıntısını çözdük. Ancak arıtma tesisimizin yapılması için bakanlığımız hem kredi hemde proje onaylamasını yaptı. Yakında bakanlık ihaleye çıkacaktır. OSB’nin idari binası yok, bununla da ilgili projeleri yaptık. Projemiz bakanlık tarafından onaylandı. Bakanlıktan kredimizin çıkmasını ve ihalenin yapılmasını bekliyoruz" dedi.

OSB Caminin yapımı

Eryılmaz, yapımı süren OSM cami ile ilgili bilgi vererek, "Camimiz için OSB bütçesinden 1 milyon 200 bin TL cami yaptırma derneğini borç para aktarılarak, caminin bu hale gelmesine katkı sağlanmıştır. Cami dernek yönetiminde değişiklik oldu. Yeni yatırım yapacak sanayicilerimizden metrekare başına 1 TL yardım alıyoruz. İnşallah caminin bundan sonra eksikliklerinin yapılması için yeni dernek yönetimimiz gerekli çalışmaları yapmaktadır. Geçmişle ilgili varsa eksiklikler, yanlış yapılanlar, yeni dernek yönetimi onlari inceliyor. Caminin eksik taraflarının yapımı da dernek yönetimi tarafından gerçekleştirilecektir. OSB yönetimi tarafından değil, dernek yönetimi tarafından yapılacaktır” diye konuştu.

Kaynak: İHA