Kepez'e 52 Bin Metrekarelik Meydan

Kepez Belediyesi, kültürel, sanatsal, sosyal, sportif ve ticari faaliyetlerin yıl boyu yapılacağı ve peyzaj alanlarının yoğun olacağı 52 bin metrekarelik kent meydanı inşa ediyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, ilçenin kent estetiğine ciddi katkı sağlayacak olan proje, coğrafi olarak ilçenin merkezi bir noktası olan Seyhan Caddesi'ne kazandırılıyor.

Proje, Yeşilırmak Caddesi ile Ceyhan Caddesi arasında, ilk ve orta öğretim kurumları, Turgut Özal Spor Salonu, Hasan Doğan Stadı, belediye spor kulübü tesisleri, kapalı semt pazarı ile yapımında sona gelinen Çelebi Sultan Mehmed Camisi'nin bulunduğu 52 bin kilometrelik alanı kapsıyor.

Kent meydanı, siyasi partilerin mitinglerine ev sahipliği yapan Seyhan Caddesi'nde, Turgut Özal Spor Salonu'nun her iki yanında yıllarca atıl halde bulunan ve bu dönem mülkiyet sorunları çözülen 52 bin metrekarelik araziye inşa ediliyor.

İhale sürecinin tamamlanması ve yüklenici firmaya yer tesliminin yapılmasından sonra kent meydanın yapımına başlandı.

İhale bedeli 9 milyon 139 bin lira olan meydanın, resmi temel atma töreni ise önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, projeyle Kepez için güçlü bir değer oluşturacaklarını belirtti.

Projeyle ilçenin kent estetiğine ve cazibe merkezi haline gelmesine ciddi katkı sağlanacağını kaydeden Tütüncü, 'Kent meydanı, aynı zamanda kültürel, sanatsal, sportif, sosyal ve ticari faaliyetlerin yıl boyunca bir alanda yaşanabileceği bir merkez olacak.' ifadesini kullandı.

Tütüncü, kent meydanının yapımının yaklaşık bir yılda tamamlanacağını bildirdi.

Kaynak: AA