Kafkasör Programı Belli Oldu

Artvin'de bu yıl 37'ncisi yapılacak Kafkasör Kültür Turizm ve Sanat Festivalinin programı belli oldu.

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, gazetecilere yaptığı açıklamada, Artvin'de geçmişi 300 yıl öncesine dayanan boğa güreşleri geleneğini yaşatmak amacıyla düzenlenen festivalin, bu yıl 29 Haziran-2 Temmuz arasında yapılacağını söyledi.

Kafkasör Kültür Turizm ve Sanat Festivalinin, Artvin'in yıl içerisindeki en önemli kültür, turizm ve sanat festivali olma özelliğine sahip olduğunu belirten Kocatepe, bu festival kapsamında şehre her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin akın ettiğini kaydetti.

Kocatepe, Kafkasör'ü bir marka haline getirdiklerini, bu yıl da onun üzerine koyarak devam ettiklerini ifade ederek, şunları söyledi:

'29 Haziran Perşembe günü Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezinde Kafkasör tanıtım stantları, fotoğraf sergisi ve Öztürk Serengil Sahnesi Tiyatro Topluluğumuzun yazdığı ve sahnelediği 'Livanelim' tiyatro gösterisi var. 30 Haziran Cuma günü Aşıklar Şöleni ve akabinde 8 boğayla kortej yürüyüşümüz olacak. Boğaları dağa uğurladıktan sonra Milli İrade Meydanında festivalimizin açılış seremonisi, halk oyunları gösterileri, konser ve gecenin sonunda da havai fişek gösterisi yapılacak.'

Son 3 yıldır festival kapsamında düzenlenen konserlerle birbirinden ünlü sanatçının Artvinli sevenleriyle buluştuğunu hatırlatan Kocatepe, bu yıl da çeşitli sürpriz sanatçıların konser vereceğini, cumartesi ve pazar günü boğa güreşleriyle festivalin sona ereceğini bildirdi.

Kocatepe, kategorilerinde dereceye giren boğaların sahiplerine toplam 63 bin liralık ödül dağıtılacağını kaydetti.

Kaynak: AA