'İsveçli Babalar' Sergisi Türkiye'ye Uyarlandı

Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV), Türkiye’de toplumsal cinsiyet eşitsizliği ve ’ilgili babalık’ konularına dikkat çekmek için düzenlediği ’Babalık Anları’ adlı sergide İsveç’ten ve Türkiye’den çeşitli babalık manzaralarını bir araya getiriyor.

'İsveçli Babalar' Sergisi Türkiye'ye Uyarlandı
Eskişehir Odunpazarı Belediyesi Alaaddin Park Sergi Salonunda gerçekleştirilen serginin açılışını, Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt yaptı. AÇEV, İsveç Büyükelçiliği’nin desteğiyle İsveçli fotoğraf sanatçısı Johan Bvman’ın dünya çapında beğeni toplayan ‘Swedish Dads’ (İsveçli Babalar) sergisini Türkiye’ye uyarladı. Fotoğraf sanatçıları Ahmet Görsev ve Zeynep Sezerman’ın fotoğrafladığı ve Türkiye’den farklı babalık manzaralarını gözler önüne seren kareleri, Babalık Anları adlı sergide bir araya getirdi.

Gerçekleştirilen sergide; Odunpazarı Belediyesi ve BADEP işbirliği ile babalık eğitimi alan Odunpazarı Belediyesi personellerinin de fotoğrafları bulunuyor. Sergiyi büyük bir beğeni ile gezen Başkan Kurt, babalık konusunun oldukça önemli olduğuna değindi. Başkan Kurt, Odunpazarı Belediyesi bünyesinde çalışan babalara, babalık konusunda eğitimler verdiklerini belirtti.

Kaynak: İHA