Hem Tatil Hem De Ders Çalışma İmkanı

Diyarbakır Bilfen Okulları, yaz döneminde öğrenciler için farklı bir projeyi hayata geçirdi. Homework (Ödev Evim) adlı çalışma ile çocuklar hem mini bir tatil yapacak, hem de eğlenceli yöntemlerle ders çalışma imkanı bulacak.

Hem Tatil Hem De Ders Çalışma İmkanı
Diyarbakır Bilfen Okulları, yaz döneminin gelmesinden sonra öğrencilerin hem tatil yapmasını hem de ders çalışmasını sağlayacak bir projeyi hayata geçirdi. Homework (Ödev Evim) adı verilen çalışma ile öğrenciler, okuma yazma, pratik matematik, İngilizce, zeka oyunları, beden perküsyonu, drama, yüzme, görsel sanatlar, sabah sporları, kort tenisi, satranç, yüzme, diksiyon eğitimi, hızlı okuma gibi çalışmalar yapacak. Servis ile evlerinden alınıp yine evlerine bırakılacak olan öğrencilere, sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve ikindi kahvaltısı gibi hizmetler de sunulacağı kaydedildi.

Projenin sorumlu eğitmenlerinden Erkan Akan, çocuklarının yaz dönemini iyi geçirmesini isteyen vatandaşların projeye ilgi gösterdiğini söyledi.

Projenin sorumlu eğitmenlerinden Nurhayat Ateş ise proje kapsamında çocuklara Diyarbakır’ın tarihi ve turistik yerlerini gezdirerek kenti tanıma konusunda bir bilinç yaratmayı da amaçladıklarını söyledi.

Ateş, “20 Ağustos’a kadar devam edecek yaz dönemini çocuklara dolu dolu yaşatmayı amaçlıyoruz. Bunun için tüm hazırlıklarımızı yaptık ve çalışmalara başladık” dedi.



“Amacımız eğitimi sevmelerini sağlamak”

Diyarbakır Bilfen Okulları ve Karakoç Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Karakoç, projenin yılın her döneminde devam ettiğini, yaz dönemi ve okulların tatile girmesiyle buna yönelik yeni çalışmalar eklediklerini söyledi.

Karakoç, “Amacımız çocuklara hem mini bir tatil imkanı sunmak hem de eğlenceli yollarla ders çalışmalarını sağlayarak bu işi sevmelerini sağlamaktır. Uzman bir ekiple bu çalışmaları yapıyoruz. Veliler de yapılan hizmetten memnun. Kayıtlarımız devam etmektedir. Diyarbakır’ın ekonomik yapısına göre çok uygun fiyatlarla bu işi yapıyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA