Gündoğmuş'ta Yaşlılara Evde Bakım Hizmeti

Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren, geçen yıl uygulamaya başladıkları 'Ana Ben Geldim, Baba Ben Geldim' projesi kapsamında 298 yaşlı ve kimsesize evinde bakım hizmeti verdiklerini söyledi.

Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren, Gündoğmuş ilçesinin yaşlı nüfusun ağırlıklı olarak yaşadığı bir nüfus yapısına sahip olduğunu söyledi.

Yapılan tespitlerde, ilçede bin 464 kişinin 70 yaşın üzerinde olduğunu belirterek şunları söyledi:

'Yaptığımız mahalle ziyaretlerimizde yaşayan yaşlı nüfusun evlatlarının tamamen sahile göç ettiğini öğrendik. Burada kalan yaşlı nüfusun bir kısmının eşleri vefat etmiş tek başlarına yaşamakta, bir kısmı her ne kadar eşleri beraber yaşasa da evlatları ya hiç yok ya da evlatları tarafından haftalarca, hatta aylarca ziyaret edilmemiş, kapıları çalınmamış bir vaziyette hayatlarını idame ettirmektedirler. Bu yaşlı nüfusumuz maalesef bazen de ömürlerinin son günlerini yalnız başlarına geçirip, ömürlerinin sonunda sıcak bir nefes sıcak bir ilgiden mahrum olarak hayatlarını tamamlamaktadırlar.' dedi.

Belediye olarak bu sosyal yaraya parmak basmak adına 'Ana Ben Geldim, Baba Ben Geldim' projesini hazırladıklarını belirten Özeren, 'Projeden önce hedef kitlemizi tespit ettik. Ya evlatları tarafından hiç ziyaret edilmeyen ya da eşleri vefat eden, tek başına yaşayan, veya hiç çocuğu olmayan yalnız başına yaşayan insanlarımızı tespit ettik. Belediyenin satın aldığı bir minibüsle şoför, berber ve 3 çalışandan oluşan ekip oluşturduk.' diye konuştu.

Ekibin 298 yaşlı ve kimsesizi hafta en az bir defa ziyaret ettiğini ve ihtiyaçlarını tespit ettiğini belirten Özeren, söz konusu kişilerin ev temizliği, çamaşır temizliği ile yemeklerinin de yapıldığını söyledi.

Başlangıçta projenin süresinin 24 ay olarak hedeflendiğini ifade eden Özeren, hedef kitlenin memnuniyeti nedeniyle belediye hizmeti olarak projenin devam ettirilmesine karar verildiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: AA