Görme Engeli Resim Yapmasına Engel Olamadı

Konya’nın Ereğli ilçesinde görme engelli 15 yaşındaki Seher Şanal, engeline rağmen azmederek yaptığı resimlerle sergi açtı.

Görme Engeli Resim Yapmasına Engel Olamadı
Ereğli ilçesinde görme engelli Seher Şanal, görme engelinin hiçbir şeye engel olamayacağını ortaya koydu. Çocukluğundan beri resim yapmak isteyen Seher Şanal, bu düşüncesini öğrenenlerin "Sen yapamazsın. Sen körsün" sözlerine aldırış etmeden azim etti. Sürekli kağıtlar üzerine bir şeyler karalayan Seher, zor olanı liseye geldiğinde başardı. Öğretmenleri ve arkadaşlarının desteğiyle resim yapmaya başlayan Seher, yaptığı resimleri bir araya getirerek sergi açtı. Seher, genellikle doğa ve hayvan resimleri çiziyor. İlçedeki önemli programlarda resimlerini sergileyerek halka tanıtan Seher, eserlerini satarak da maddi gelir elde ediyor.

"Engelli olmak bence hiçbir şeye engel değildir”

Çocukluğundan beri resim yapmayı çok istediğini ifade eden Seher Şanal, “Doğadaki resimlere ve nesnelere dokunamadığım için merak ederek başladım resim çizmeye. Ağaç, insan yüzü, çiçek, palyaço ve balık gibi şeyler çiziyorum. Resme karşı yeteneğimin olduğunu çevremdeki insanlar sayesinde öğrendim. İlk başta sergi açmak aklımızda yoktu, sonra sergi açmaya insanların resimlerimi görmesini istedik. Görmemenin hiçbir şeye engel olmadığını görmelerini istedik. Resim çizerken ben çok mutlu oluyorum. Hani resim çizmek bir görme engelli için çok basit bir olay değil. Farklı şeyler yapmak istiyorum. İnsanların düşüncelerini değiştirmek istiyorum. Engelin hiçbir zaman bir engel olduğunu düşünmemelerini istiyorum. Daha önce engellilerin birçok şey yapamadığını düşünüyorlardı. Böyle bir zihniyet oluşmuş artık. Ben bunu ortadan kaldırmak istiyorum. Böyle düşüncenin olmasını istemiyorum. Engelli olmak bence hiçbir şeye engel değildir. Önemli olan içten istemektir” ifadelerini kullandı.

İleri de psikiyatr olmayı isteyen Seher, resim yapmaya hayatı boyunca devam edeceğini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA