Ege'den 158 Firma İhracat Şampiyonları Listesinde

TİM tarafından açıklanan ilk bin ihracatçı firma arasında Ege'den 158 firma yer aldı EİB Başkanı Ünlütürk: 'Ege Bölgesi’nden ilk bin ihracatçı listesinde daha fazla firmanın yer alması için inovasyon, ArGe, tasarım ve markalaşmaya ağırlık veren çalışmalara yoğunlaşacağız'.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan Türkiye'nin en çok ihracat yapan bin firmasının yer aldığı 'İhracat Şampiyonları' listesine 2016 yılında Ege Bölgesi’nden 158 firma girmeyi başardı.

Ege İhracatçı Birliklerinden yapılan açıklamaya göre, Ege'den listeye giren firma sayısı, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da artışını sürdürdü. Geçen yıl Ege'den 140 firmanın bulunduğu listede, bu yıl 158 firma yer aldı.

Ege Bölgesi, Marmara Bölgesi’nden sonra listede en fazla firma ile temsil edilen bölge olurken İzmir, ilk bin ihracatçı listesinde 83 firma ile İstanbul’un ardından ikinci oldu. Egeli ihracat şampiyonları Türkiye’ye 2016 yılında 14 milyar 566 milyon dolarlık döviz kazandırarak Türkiye ihracatının yüzde 10’luk dilimini gerçekleştirdi.

TİM'in ilk bin ihracatçı listesinde İzmir'den 83, Denizli'den 27, Manisa'dan 22, Aydın'dan 8, Muğla ve Balıkesir'den 6'şar firma Kütahya'dan 4, Uşak'tan ise 2 firma yer aldı.

- İnovasyon, Ar-Ge ve tasarımla daha da çok firmamız ilk bine girecek

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, ilk bin ihracatçı listesindeki Egeli firma sayısının 2012 yılından bu yana düzenli olarak artarak 118’den 158’e yükselmesinin gururunu yaşadıklarını belirtti.

Ünlütürk, ileriki dönemde Ege Bölgesi’nden ilk bin ihracatçı listesinde daha fazla firmanın yer alması için inovasyon, Ar-Ge, tasarım ve markalaşmaya ağırlık veren çalışmalara yoğunlaşacaklarını kaydetti.
Kaynak: AA