Edirne'den Kısa Kısa

EDİRNE – Süloğlu Kaymakamı Yusuf Cankatar, köy ve mahalle muhtarlarıyla iftar yemeğinde bir araya geldiklerini bildirdi.

Kaymakam Cankatar, yaptığı yazılı açıklamada, ilçedeki bir tesiste düzenlenen iftarın birlik ve beraberlik içinde geçtiğini belirtti.

İlçenin gelişimi için muhtarlarla birlikte çalışma içinde olduklarını aktaran Cankatar, 'Köy ve mahalle muhtarlarımız üzerine düşen yükümlülükleri aksatmadan yerine getirmelerinin kamunun iş yükünü azaltmasa ve sorunları çözmede önemli olduğu ayrıca muhtarlarımız tarafından gelen her türlü talebe dönük yapıcı adımlar atmanın gayreti içerisindeyiz. Sonuç olarak hepimiz ilçemizin gelişmesi ve hizmeti için çalışıyoruz.' ifadelerini kullandı.

İftara, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutan Yardımcısı Albay Mehmet Atlı, Süloğlu Belediye Başkanı Mehmet Ormankıran ile köy ve mahalle muhtarları katıldı.

-Keşan'da hava kirliliği

Keşan ilçesinde, hava kirliliğini önlemek için geçen kış döneminde alınan kararın, kış döneminde de devam edeceği bildirildi.

Keşan Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Keşan'daki hava kirliliğini önlemek adına, yerli kömürde 5 bin 800 kalorinin altında, ithal kömürde de 6 bin 400 kalorinin altında kömür kullanılmasının yasak olduğu belirtildi.

Edirne Valisi Günay Özdemir başkanlığında, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ın da katıldığı İl Mahalli Çevre Kurulu toplantısı gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada yerli kömürlere üretici firma tarafından torbalama öncesinde yüzde 4 oranında kireç katılması gerektiği ifade edildi.

Hava kirliliği konusunda özel bir duruma sahip Keşan ilçe Merkezi dışında tüm il genelinde kullanılacak kömürün alt kalori değeri ise 4 bin 800 olarak açıklandı.

Kaynak: AA