Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu, Katar Büyükelçiliğini Ziyaret Etti

Körfez ülkeleri ve Katar arasında yaşanan sorunları değerlendiren Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Yalçın Topçu, "Kur’an’da bu tip davranışların örnekleri var; Kabilin Habile yaptığı, Yusuf’a kardeşlerinin yaptığı haksızlık ve zulüm günümüze kadar gelmiş. Burada Katar’ın kazanacağına inanıyoruz. Katar halkının kazanacağına inanıyoruz" ifadelerini kulandı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu, Katar Büyükelçiliğini Ziyaret Etti
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu ve beraberlerindeki heyetle birlikte Katar’ın Ankara Büyükelçiğini ziyaret etti. Katar’ın Ankara Büyükelçisi Salem Mubarak Al-Shafı ile yaklaşık 1 saat süren görüşme gerçekleştiren Yalçın Topçu, görüşmenin ardından konuya ilişkin basın mensuplarına açıklama yaptı. Görüşmede; Körfez ülkelerinin Katar’a uyguladığı ekonomik ambargo ve ablukanın görüşüldüğü bilgisini veren Tapçu, "Sayın büyükelçi içeride gerçekten insanın kanını donduracak, çok dramatik olaylar anlattı" dedi.



"Devletimiz krizin ilk gününden haklı olan dost ve kardeş ülke Katar’ın yanında yer aldı"

Katar ve Katar halkının yanında olduklarının bir göstergesi olarak Katar’ın Ankara Büyükelçiliğini ziyaret ettiklerini aktaran Yalçın Topçu, "Devletimiz krizin ilk gününden haklı olan dost ve kardeş ülke Katar’ın yanında yer aldı. Sayın Cumhurbaşkanımız bizzat kendisi bu meseleyi yürüttü, yürütmeye devam ediyor. Bugün burada büyük Türk milletinin Katar meselesine olan hassasiyetini ve Katar halkını yanında olduğunu ifade etmek için bu ziyareti yaptık. Gelirken de yanımızda sarı bir orkide ile Katar ve Türk bayrağının yanı sıra Mevlana figürlerimiz ve semazenlerin olduğu bir çiçeği sayın büyükelçiye takdim ettik. Sarı orkide biliyorsunuz dostluğun ve kardeşliğin simgesidir. Mevlana ve semazenleri barışın kardeşliğin simgesidir" diye konuştu.



"Büyükelçi içeride gerçekten insanın kanını donduracak olaylar anlattı"

Görüşme sırasında Katarlı büyükelçi Al-Shafı’nın insanın kanını donduracak çok dramatik olaylar anlattığını dile getiren Topçu, "Krizin tarafı olan ülkelerin Katarlılara uyguladığı ambargolar, hastanelerde kabul etmemeler. Diyelim ki, bir Suudi ile bir Katarlı evli dokuz aylık hamile kadını ‘sen Katarlı ile evlendin’ diye sağlık hizmeti vermemek gibi gerçekten insanın kanını donduran işlerden bahsetti. Neticede tabii Kur’an’da bu tip davranışların örnekleri var; Kabilin Habile yaptığı, Yusuf’a kardeşlerinin yaptığı haksızlık ve zulüm günümüze kadar gelmiş" ifadelerini kaydetti.



"Katar’ın kazanacağına inanıyoruz"

"Katar’ın kazanacağına inanıyoruz. Katar halkının kazanacağına inanıyoruz" diyen Topçu, Katar halkının abluka karşında sergilediği duruşu 15 Temmuz darbe girişiminde Türk halkının sergilediği duruşa benzeterek "15 Temmuz’da Türk halkının emperyal ülkelerin maşasına karşı sergilediği duruşun bir benzerini Katar halkı bu haksız ambargoya karşı ilk gecede sergiledi. Türkiye halkı ve devleti Suudi Arabistan’ın düşmanı değildir. Birleşik Arap Emirlikleri’nin düşmanı değildir. Katar’a ambargo uygulayan ülkelerin düşmanları değildir. Bilakis kardeşleri ve dostudur. Türkiye halkı kardeşler arasındaki bu haksız husumetin bir an evvel son bulmasını istiyor. Türkiye milletiyle ve devletiyle bugüne kadar yaptığı gibi hakkın ve haklının yanında olacaktır. Güçlünün yanında asla olmadık tarihimiz bunun örnekleri ile doludur" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA