Çocuklara Renkli Diş Dolgusu

Antalya Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı Elmalı Devlet Hastanesi’nde isteğe bağlı şekilde çocuklara özel renkli süt dişi dolgusu seçeneği sunuluyor.

Elmalı Devlet Hastanesi Başhekimi Burak Emre Demir, yaptığı açıklamada, çocuk hastaların korkularını gidermeleri için arayış içinde olduklarını, çocuk hastaların diş tedavilerini eğlenceli hale getirebilmek adına 3 aydır renkli süt dişi dolguları uygulaması başlattıklarını belirtti.

Bugüne kadar 40 çocuğa bu yöntemle diş dolgusu yaptıklarını kaydeden Demir, 'Bu sayede onların korkularını yenmelerini ve mutlu bir şekilde hastanemizden ayrılmalarını amaçladık' dedi.

Elmalı Devlet Hastanesi Diş Hekimi Murat Dölek ise, gelişen teknolojinin çocukları düşünerek tasarladığı çeşitli renklerdeki dolguların hem dişleri çürükten kurtardığını hem de çocukların hoşuna gittiğini kaydetti.

Dölek, 'Kompomer dolgular çocuklarda tercih ettiğimiz, flor salınımı yapan, süt dişi yapısına uygun restorasyonlardır. Bu dolguların renkli ve diş renginde olan çeşitleri vardır. Renkli kompomer dolgular diş doktoru fobisi olan çocukların tedaviyi kabul etmesine aracı olur. Bu dolgular kız ve erkek çocukların tercih edebileceği pek çok renk seçeneğine sahip olup pembe, mavi, mor, sarı, gümüş rengi tonları şeklinde renk seçenekleri mevcuttur. Kendi dolgu rengini kendi seçen çocuklarımız bizleri çok daha dikkatli bir şekilde dinlemeye başlamakta ve merak unsurları oluşmaktadır. Tedavinin bitmesini sabırsızlıkla bekleyip, renkli dolgunun ağızlarında nasıl görüneceğinin heyecanını yaşamaktadır. Bu durum da çocuklarda diş dolgusu tedavisini kolaylaştırmaktadır.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA