Çan'da Ramazan Etkinlikleri Sürüyor

Çan belediyesi 9. Ramazan Etkinlikleri kapsamında bir biri ardına düzenlenen etkinlikler sürüyor.

Çan'da Ramazan Etkinlikleri Sürüyor
Ramazan ayının, Manevi ve milli heyecanının doruk noktada yaşandığı etkinliklere Çanlı vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor. Şehir meydanında gerçekleştirilen ramazan etkinliğinde sahne alan mehteran ise coşkulu bir ramazan gecesi yaşanmasını sağladı. Çanakkale mehteran takımının icra ettiği mehter konserine, Çan Belediye Başkanı Dr. Abdurrahman Kuzu, AK Parti Çan İçe Başkanı Murat Okan, AK Parti Kadın Kolları, AK Parti Belediye ve İl Genel Meclis Üyeleri, STK’lar ile yüzlerce Çanlı katıldı.

Çan halkı, vakur duruşları, renkli kostümleri, farklı enstrüman ve yürüyüşleriyle Çanakkale Mehteran Ekibi, seslendirdikleri eserler ve marşların ardından Çanakkale Mehter Takımı’nı alkışlarıyla ödüllendirdi.

Gecenin sonunda konuşma yapan Çan Belediye Başkanı Dr. Abdurrahman Kuzu, "Mehteran, ecdadımızın ayak sesleridir. Mehterin bizim tarihimizde ayrı bir yeri var. Çünkü ecdat bunu kullanmış, bu bizim genlerimizde var. Şunu biliyoruz ki Osmanlı savaşa giderken önden mehteran ekibi gidermiş. Bunun anlamı şu ki; bu Osmanlı Marşları karşıdaki düşmana korku, dosta da güven verirmiş. Bu duyguları bize yaşatan Çanakkale Mehteran Ekibine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA