Büyükşehir'den Değirmenönü'ne İftar Sofrası

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Değirmenönü Mahallesi’nde iftar sofrası kurdu.

Büyükşehir'den Değirmenönü'ne  İftar Sofrası
Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği mahalle iftarları devam ediyor. Birlik ve beraberliğin pekiştiği, komşuluk ilişkilerinin güçlendiği iftar sofrası Değirmenönü Mahallesi’nde kuruldu. İftara Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Başkan Osman Zolan, iftara katılan bütün vatandaşların tek tek ramazanını tebrik etti. Okunan ezanın ardından binlerce kişi dualar eşliğinde oruçlarını açmanın mutluluğunu yaşadı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Değirmenönü Mahallesi’nde birçok sorunu çözdük. Vatandaşlarımızın ihtiyacı neyse onları yapmaya devam edeceğiz. Yapılan işlerin yanında biz vatandaşımızın gönlünü kazanmak istiyoruz. Onların gülen yüzünü görmek, güzel sözünü duymak istiyoruz. Geleceğimizi birlikte inşa edeceğiz ve Denizli’yi daha güzel hale getireceğiz” dedi.



“Mahalle iftarlarımız gelenek haline geldi”

Değirmenönü Mahallesi’nde düzenlenen iftara katılımın yoğun olduğunu ve bundan mutluluk duyduğunu belirten Başkan Zolan, “Değirmenönü Mahallesi’nde iftar soframız oldukça kalabalık. Yoğun bir katılım var. Denizli’de mahalle iftarlarımız gelenek haline geldi. Gidilemeyen mahallelerden istekler var. Birde şöyle bir güzellik başladı.

Mahalleler artık kendi aralarında iftarlar yapıyor. Bizim başlatmış olduğumuz bu gelenek kartopu gibi büyüyor. Artık herkes sokakta komşuları ile bir araya gelip, 50 kişilik 100 kişilik küçük küçük gruplarla beraber sokak iftarı yapıyor. Bazı yerlerde büyük iftarlar da oluyor, onlar bizi davet ediyor. Bunların olduğunu görmek böyle bir kültürün oluşmaya başlamasına vesile olmak bizleri mutlu ediyor.”
Kaynak: İHA