Bursa'da Rüşvet Operasyonu

Kesilen para cezalarını düşürme karşılığında bazı firmalardan rüşvet aldıkları iddiasıyla Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı, kurumda görevli mühendis ve eski çalışan gözaltına alındı.

Bursa'da gerçekleştirilen 'rüşvet operasyonu'nda Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı, kurumda görevli bir mühendis ve eski çalışan yakalandı.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde görev yapan üst düzey bir görevlinin, bazı firmalara kesilen para cezalarının bedellerini düşürmek için rüşvet talep ettiği ihbarını alan Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri harekete geçti.

Güvenlik güçleri, yaptıkları araştırmalar sonucu, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden 5 yıl önce emekli olan G.T. ile irtibat kurdu.

G.T. ile 600 bin liralık cezayı 120 bin liraya indirmek için 50 bin lira karşılığında anlaşan güvenlik güçleri, parayı teslim etmek için bu kişiyle randevulaştı. Bir firma yetkilisinin gittiği buluşma yerinde yaşanan anları kamerayla da kayda alan polis, söz konusu yere gelen kadını 50 bin lirayı alırken suçüstü yakaladı.

Yapılan sorgulaması sonucu G.T'nin, Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı K.K. ve kurumda mühendis olarak görev yapan T.Y. ile birlikte hareket ettiklerini tespit eden ekipler, bu kişileri de gözaltına aldı.

Birçok firmadan bu şekilde rüşvet aldıkları iddia edilen zanlıların evlerinde de arama yapıldığı bildirildi.

Gözaltındaki 3 kişinin sorgularının ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi.
Kaynak: AA