Burhaniye' De Genç Çiftçilere Hibe Sözleşmesi

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca hibe projeleri onaylanan 12 çiftçi törenle sözleşme imzaladı. Kaymakamlık makamında düzenlenen törene Kaymakam Hüseyin Öner’in yanı Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Erdal Aldağ ile mühendis Mutlu Aktaş ile Ömer Kazım İnce katıldı.

Burhaniye' De Genç Çiftçilere Hibe Sözleşmesi
Kaymakam Hüseyin Öner, başvuru yapan toplamda 40 kişiden, 7 adet büyükbaş, 2 adet küçükbaş, 2 adet arıcılık ve 1 adet örtü altı yetiştiriciliği olmak üzere toplam 12 çiftçinin hibe desteği almaya hak kazandığını söyledi.

Çiftçilere toplan 360 bin lira değerinde destek yapılacağını anlatan Kaymakam Hüseyin Öner, “ Bu proje ile Kırsal alanda yaşayan gençlere yeni istihdam alanları sağlanmakla beraber, geleceğimiz için oldukça önemli olan üretim, gelişim, ekonomik ve kırsal alanların cazibesinin arttırılması amaçlanmaktadır. Gerekli evrakları hazırlayarak ilçe müdürlüğümüze başvuru yapan toplamda 40 kişiden, 7 adet büyükbaş, 2 adet küçükbaş, 2 adet arıcılık ve 1 adet örtü altı yetiştiriciliği olmak üzere 12 çiftçimiz hibe desteği almaya hak kazanmışlardır. Burhaniye’nin tarım potansiyelinin oldukça yüksektir. Bu doğrultuda İlçe Tarım Müdürlüğü ile ortak projelerde çalışmaktan mutluluk duymaktayız. Bu tür projelerle üreticilerimizi desteklemeye devam edeceğiz. Çiftçilerimize başarılar diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA