BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay Açıklaması 'Bölgemizin Zenginliklerini Gün Yüzüne Çıkarmalıyız'

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye’nin dünya doğal taş rezervinin yüzde 40’ına sahip olduğunu belirterek, “Ülkemizdeki toplam rezervin yüzde 32’si de Marmara Havzası’nda bulunuyor. Sektör temsilcilerimizle birlikte bölgemizin zenginliklerini gün yüzüne çıkarmak istiyoruz” dedi.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay Açıklaması 'Bölgemizin Zenginliklerini Gün Yüzüne Çıkarmalıyız'
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, Yönetim Kurulu Üyeleri Hasan Gürses ve Fahrettin Gülener, Maden Mermer Üretici ve Sanayici İş Adamları Derneği (MADSİAD) üyeleriyle iftar programında bir araya geldi. BTSO Altıparmak Hizmet Binası’nda düzenlenen programda konuşan İbrahim Burkay, MADSİAD’ın Bursa’nın ekonomik kalkınmasında itici güç olduğunu söyledi.

Bursa’nın zenginlik alanlarını geliştirirken çevreye de duyarlı bir büyüme modeli hedeflediklerini belirten Başkan Burkay, “Bursa ve çevresi önemli yeraltı zenginliklerine sahip. Ülkemizdeki doğal taş rezervinin yüzde 32’si bu havzada. Biz bu zenginlik alanlarını gün yüzüne çıkarmak istiyoruz. Bu kapsamda Maden OSB de sektörün gücüne güç katacak. Bizler de MADSİAD ile işbirliği içerisindeyiz. BTSO çatısı altında kurduğumuz Maden ve Mermer Konseyi’miz ile komitemiz de faaliyetleriyle sektörün geleceğine ışık tutacak. BTSO olarak sektörümüzün yanında olmayı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Dünyanın kapalı alandaki ilk fuarı olan ‘Bursa Blok Mermer Fuarı’nı MADSİAD ve TÜYAP işbirliğinde kente kazandırdıklarını belirten İbrahim Burkay, sektörün buluşma merkezi olan fuarın kısa süre içerisinde uluslararası niteliğe kavuştuğunu söyledi.

Başkan Burkay, bu yıl 25-28 Ekim 2017 tarihleri arasında üçüncüsünü düzenleyecekleri fuarın mermer sektörünün 10 milyar dolarlık ihracat hedefine de büyük katkı sağlayacağını kaydetti.

Kaynak: İHA