Beykoz'da Tarihi Bir Türk Evi Yeniden Hayat Bulacak

Beykoz Belediyesi, ilçede bulunan tarihi bir evi restore ederek, kültür mirasına sahip çıkacak.

Beykoz'da Tarihi Bir Türk Evi Yeniden Hayat Bulacak
Beykoz’un binlerce yıllık tarih ve kültür mirasına sahip çıkan Beykoz Belediyesi, tarihi ihya çalışmaları kapsamında İncirköy Sunazırı Sokak’taki tarihi evi restore ederek ilçeye kazandırmaya hazırlanıyor.

Vakıflar Genel Müdürlüğünden Beykoz Belediyesi tarafından kiralanan Beykoz İncirköy mahallesi Sunazırı sokak 277 ada 26 nolu parselde bulunan bitişik konumdaki ikiz tescilli yapı bodrum +zemin kat+ 1 kat şeklinde günümüze kadar ulaştı.

330 metrekarelik bir bahçe içerisinde, bodrum kat tuğla kagir olarak, taş üst katlar tamamen ahşap konstrüksiyon olarak inşa edilen yapı geleneksel Türk evinin sade örneklerinden biri niteliğini taşıyor.

Beykoz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü 100 senelik bir geçmişi olan estetik görünümünü koruyarak günümüze dek gelebilmiş fakat sağlamlığını büyük ölçüde yitiren yapının ihyasıyla ilgili çalışmalarını sürdürüyor.

“Türk evini özgün haliyle geri kazandırmayı hedefliyoruz”

Tarihi yapıların korunması ve ihyasına önem verdiklerini belirten Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, “Kültürel mirasımızın devamlılığını sağlamak, gelecek nesillere aktarmak bizim görevlerimiz arasındadır. Hazırlayacağımız restorasyon projesi ile bakım ve onarımına ilişkin önemleri alıp, yapının özgün işlevini bozmadan geri kazandırmayı hedefliyoruz. Mimari yapısına müdahale etmeden yapacağımız çalışmalarla Türk evinin nitelikli bir örneği olan bu yapı konut fonksiyonuyla ve bahçesiyle birlikte yeniden hayat bulacaktır” diye konuştu.

Kaynak: İHA