Başkan Özgüven'den Moral İftarı

Konya’nın Ereğli İlçe Belediye Başkanı Özkan Özgüven, düzenlenen iftar programında lösemi hastaları ve yakınlarıyla bir araya geldi.

Başkan Özgüven'den Moral İftarı
Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven ve eşi İlkay Özgüven, Ereğli Belediyesi tarafından Yöresel Ürünler Satış Merkezi’nde düzenlenen iftar programında lösemi hastaları ve yakınlarıyla buluştu.

Zorlu tedavi sürecinden geçen çocuklar ve ailelerine yalnız olmadıklarını hissettirmek ve moral kazanmalarını sağlamak amacıyla iftar programı düzenlediklerini belirten Başkan Özgüven, “Biliyorsunuz ki lösemi; kız, erkek, din, dil, ırk ayırt etmeksizin her yıl binlerce çocuğu pençesine alıyor. Bizler, ilçemizdeki ve bölgemizdeki lösemili çocuklarımıza hak ettikleri özel ilgiyi her zaman vermeye çalışıyoruz. Kanser hastalarımızın kansere karşı açtıkları savaşta Belediye olarak yanlarında oluyoruz. Bu hastalığa yönelik bilinci bölgemize ve ilçemize yayarak, çocuklarımıza ve ailelerine moral sağlamalıyız. Tıbbi tedaviyle tam iyileşme şansı yüksek olan lösemiden korkulmaması gerekiyor, toplum olarak lösemi tedavisi gören kişilere ve ailelerine ihtiyacı olan, maddi-manevi her türlü desteği vermemiz çok önemli. Bazı hastalıkların tedavisinde kan ve kan ürünlerine sık ihtiyaç duyulur. Lösemi de bunlardan biri. Kan bağışçısı bulmak en az hastalıkla mücadele etmek kadar zor. Bu nedenle gönüllü donörlere ihtiyaç var. Halkımızın bu konuda duyarlı olması gerekiyor. Her kan bir can ve yeni bir hayattır” dedi.

Yemek sonrası Başkan Özgüven, yakından ilgilendiği çocuklara çeşitli hediyeler verdi.
Kaynak: İHA