Baba Katiline 18 Yıl 4 Ay Hapis

Elazığ’da babasını öldüren zanlıya mahkeme heyeti 18 yıl 4 ay hapis cezası verdi.

Olay, 7 Aralık 2016 tarihinde Elazığ’ın Alacakaya ilçesi Gürbucak köyünde meydana gelmişti. İstanbul’dan gelen Ömür Bayrak, tartıştığı babası Yusuf Bayrak’ı (52) tüfek ile vurarak öldürmüştü. Baba cinayeti ile ilgili Elazığ 1.Ağır Ceza Mahkemesinde açılan davanın karar duruşması görüldü.

Duruşmaya cinayet zanlısı Ömür Bayrak ile yakınları ve avukatı katıldı.

Kendisinin 16 yaşından itibaren şehir dışında çalıştığını aktaran cinayet zanlısı Bayrak, "Olaydan 5 hafta önce eve gelmiştim. Babamla önceden beri aramız yoktu. Dışarıda çalıştığım için benden para isterdi, bende gönderirdim ancak gönderdiğim parayı beğenmezdi. Bu yüzden uzun zamandır aramız iyi değildi. Olay günü Elazığ’a ehliyet almak için gittim. Döndüğümde babamın elini öpmek istedim, elini vermedi. Akşam beni tekrar evde görünce küfür etti. Bende bunları kaldıramadım, yan odada asılı olan tüfeği alarak iki el ateş ettim. Korkutmak amacıyla yaptım ancak tüfek elimde patladı. Öldürmek amacım yoktu, olaydan sonra kaçarken de yakalandım" diye konuştu.

Şahitlerin dinlenmesinin ardından mahkeme heyeti, savcıdan esasa ilişkin mütalaasını istedi. Savcı, sanığın kasten adam öldürme suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Sanık avukatının savunmasının ardından son sözü sorulan zanlı, babasının her ne kadar kendisine vurup kızmış olsa da öldürmek istemediğini çok pişman olduğunu söyledi.



Duruşmanın bittiğini belirten mahkeme heyeti, cinayet zanlısı Bayrak’a, babasını öldürmek suçundan 18 yıl 4 ay hapis cezası verdiğini açıkladı.

Kaynak: İHA