Ankara'da Türbin Fabrikası Kurulacak

Slovenya'nın Ankara Büyükelçisi Jukic, ATO Başkanı Baran'ı ziyaretinde, başkentte barajlar için türbin üreten bir fabrika kuracaklarını bildirdi.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Slovenya'nın Ankara'da türbin fabrikası kuracak olmasından memnuniyet duyduğunu belirterek, 'Ankara'da yatırım yapılması bizleri çok mutlu eder. Her türlü yatırıma kapımız açık' dedi.

ATO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Slovenya'nın Ankara Büyükelçisi Igor Jukic, Baran'ı ziyaret etti. Ziyarette Jukic'in, Ankara'da barajlar için türbin üreten bir fabrika kuracaklarını söylediği belirtildi.

Baran da, yaklaşık 300 kişiye istihdam sağlaması beklenen fabrika kurulacak olmasından dolayı büyük memnuniyet duyduklarını belirtti. Türkiye'nin Slovenya'ya yaptığı ihracatta Ankara'nın yüzde 2 olan payını artırmak istediklerinin altını çizen Baran, bu ülkedeki otoyol ve demiryolu yatırımlarında Başkentli firmaların yer alabileceğini kaydetti.

Baran, coğrafyasındaki sorunlara rağmen Türkiye ekonomisinin büyüdüğüne dikkati çekerek, 'İnanılmaz bir performans gösteriyoruz. İşsizlik sorununu ticareti daha da geliştirerek aşabiliriz. Bu konuda atılması gereken tüm adımları atmaya hazırız.' ifadesini kullandı.
Kaynak: AA