Alanya'da Şehit Ve Gazi Aileleri İftarda Buluştu

Alanya Kaymakamlığı tarafından şehit aileleri, gaziler ve yakınları için iftar verildi.

Alanya'da Şehit Ve Gazi Aileleri İftarda Buluştu
Alanya Öğretmenevi’nde düzenlenen iftara Antalya Valisi Münir Karaloğlu’nun yanı sıra Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Serkan Akbaba, Alanya İlçe Emniyet Müdürü Haşim Çakmaklı ve şehit aileleri ile gaziler katıldı.

İftar sonrası konuşma yapan Antalya Valisi Münir Karaloğlu, şehitlerimizin bizlere emaneti olan değerli aileleriyle Ramazan ayında birlikte olduklarını söyledi.

İftar programına geldikleri için teşekkür eden Karaoğlu, ”Bin yıldır Anadolu’dayız, bu toprakları vatan kılmak için bin yıldır bu millet gerektiğinde kanını ve canını vermiştir. Yarın ihtiyaç olursa yine feda edecek mübarek bir milletiz. Anadolu’da Türk tarihi şehitlerimizin fedakarlıkları, gazilerimizin kahramanlıklarıyla yazılmıştır” dedi.

“Rabbim birlik ve beraberliğimizi bozmasın”

En son hain darbe girişiminde 249 vatan evladı çıplak elleriyle elindeki Türk bayraklarıyla şehit olduğunu hatırlatan Karaoğlu, ”Tüm dünya bu gururlu anlara tanıklık etti. Çok kısa zaman önce Kato dağını teröristlere dar eden komutanlarımızın şehit olduğunu gördük. Dinimizde peygamberlikten sonra en çok övülen makam şehitlik makamıdır. Allah’a hamd olsun güçlü bir milletimiz, güçlü bir iktidarımız var. Cumhurbaşkanımız her yıl 81 il valisini toplar ve bizden istişare alır ve bize hep şunu söyler; görev bölgelerinizdeki şehit ve gazilerle, yakınlarıyla yakından ilgilenin. Biz de bu yolda sürekli hareket ediyoruz ve yanlarında oluyoruz. Bakın son dönemde, şehit yakınlarımızla ilgili gazilerimizle ilgili düzenlemeler yapıldı, haklar tanındı. Devletimiz de gücü oranında her geçen gün bu hakları arttırıyor. Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü’nde görevi sadece şehit ve gazi yakınlarıyla ilgilenmek olan birimler kuruldu. Artık devletimiz imkanlarını geliştiriyor. Rabbim birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Rabbim her zaman bugünkü gibi birlik olmayı nasip etsin” diye konuştu.

Alanya Müftüsü Mustafa Topal tarafından yapılan dua ve yemek duası ile şehit ve gazi ailelerine verilen yemek son buldu.
Kaynak: İHA