AK Parti Konya İl Başkanlığından İftar Programı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, 25 sene önce Irak’ta algılarla, kimyasal silah algılarıyla milyonları yetim, öksüz, dul bırakanların şimdi yine Katar üzerinden İslam dünyasını yeni yetimlerle, öksüzlerle, dullarla buluşturmaya çalıştığını söyledi.

AK Parti Konya İl Başkanlığından İftar Programı
AK Parti Konya İl Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programında konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Ramazan’ın 15. günü İslam İşbirliği Teşkilatı tarafından 3 yıl önce Dünya Yetimler Günü olarak ilan edildiğini söyledi.

Sorgun, “4 yıldır her Ramazan’ın 15’i Dünya Yetimler Günü. Fakat baktığımızda yetimlerle ilgilenmek, yetimler günü ilan etmek güzel bir şey ama bu yetimler günü ilan etmektense daha önemlisi daha az yetimin ortaya çıkması. Yetimlerin oluşmaması için el ele, gönül gönüle vermek lazım” dedi.



“Aklımızı başımıza almamız lazım Müslümanlar olarak”

Sorgun, 25 sene önce Irak’ta kimyasal silah algılarıyla milyonları yetim, öksüz, dul bırakanların şimdi yine Katar üzerinden İslam dünyasına aynı şeyleri yaşatmaya çalıştıklarını belirtti.

Buna karşı uyanık olunması gerektiğini de ifade eden Sorgun, “Beraber olmamız lazım. Müslümanlar birbirleriyle uğraştıkça, didiştikçe, savaştıkça ağıtların dili Arapça, Türkçe, Kürtçe, Farsça olur. Zafer çığlıklarının dili ise İngilizce, Fransızca, Almanca hatta özellikle ifade ediyorum İbranice olur. Onun için aklımızı başımıza almamız lazım Müslümanlar olarak. Hangi akıl, hangi vicdan kabul edebilir kendi aralarında Ramazan günü ihtilafları tırmandırmayı, birilerinin, okyanus ötelerinin telkinleriyle Müslümanlara ambargo uygulamayı. Kuklalarına emir veriyorsun İslam dünyasını kırdırmak için. Ondan sonra da ara bulucu rolüne soyunuyorsun. Gel görüşelim, konuşalım, bu ambargolar haddini aşıyor, fazla diye. Tam bir soyguncu başı mantığı” diye konuştu.

Konya olarak, Türkiye olarak, İslam dünyası olarak ve insanlık olarak el ele vermek zorunda olduklarını da dile getiren Sorgun, “Böyle yapmadığımızda sonuç malum. Biz bu dersi Irak’tan, Suriye’den aldık. Eğer ders almazsak Allah muhafaza sonumuz onlar gibi olabilir. Onun için eksiklerimiz, hatalarımız, kusurlarımız olabilir ama Ramazan’ın ruhu birlik, beraberlik demektir” şeklinde konuştu.



“Birlik ve beraberlik oldukça kurgulanmak istenen oyunları bertaraf edeceğiz”

AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat ise birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak, “Zenginliğimiz birlikteliğimizdir. Birlik, beraberlik oldukça, beraberliğimizi, kardeşlik hukukumuzu pekiştirdikçe inanıyorum ki hem Konya hem de Türkiye üzerimize kurgulanmak istenen bütün oyunları bertaraf edecek gücü bu şekilde sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de, Konya’da boynu bükük kimse kalmaması için hep birlikte canla başla çalıştıklarını belirterek, Konya dışında da kurum ve kuruluşların İslam dünyasının değişik bölgelerinde de hizmetleri var olduğunu ve bu hizmetlerin Ramazan da biraz daha bereketlendiğini, arttığını söyledi.



Konya Sivil Toplum Kuruluşları Başkanı Muhsin Görgülügil, referandum dolayısıyla bir partiyle müşterek düşünmelerinin doğal olduğunu ifade ederek, ancak o düşüncenin bir partinin çatısı altında bulunmak veya arka bahçesi durumuna gelmek anlamına gelmediğini söyledi.



İftar programına, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, İlçe Başkanları, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayşe Lütfüye Poçanoğlu, Eğitim Bir Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ali Osman Karamercan, Konya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Seyit Faruk Özselek, Konya Sivil Toplum Kuruluşları Başkanı Muhsin Görgülügil, STK temsilcileri ve şehit aileleri katıldı.

Kaynak: İHA