AEÜ'de Kalite Komisyonu Bilgilendirme Toplantısı

Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, kalite komisyonu bilgilendirme toplantısına katıldı.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, üniversite Yunus Emre konferans salonundaki toplantıda konuşan Karakaya, kalite yönetim sürecinde gelinen aşamayı görmek için toplantılar düzenlediklerini, kalite yönetim süreçlerine eğitim ve öğretim alanlarının da eklendiğini ifade etti.

Kalite süreci kapsamında yapılan öğrenci anketleriyle çalışmanın işleyişini takip ettiklerini belirten Karakaya, 'Önceliğimiz öğrencilerdir, onların memnuniyeti bizim kalite sürecimizi belirleyecek. Öğrenci memnuniyet anketi ile öğrencilerden gelen talepler doğrultusunda onların geleceklerine yönelik planlar yapılabilecek. Öğrencilerin ankete katılımlarının sağlanması bizim için önemli. Pilot üniversite olmamız ve kalite süreçleri birbirini destekleyen süreçlerdir. Biz 2017-2021 stratejik planımızı bu kalite sürecinde görmüş olduk. Stratejik plan dahilinde kalite süreci ile yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı görmüş oluyoruz. Yol haritamızı belirliyoruz.' dedi.

Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Kurt da, birimlerin kalite sürecinde eksikliklerinin belirlendiğini ve iyileştirmelere gidildiğini ifade ederek, süreç boyunca birimlerle irtibatlarının devam edeceğini söyledi.

Toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel, Genel Sekreter Doç. Dr. Rüştü Yeşil, akademik ve idari personel katıldı.

Kaynak: AA