9. Tarım Ve İnsan Fotoğraf Yarışması

Toprağın ve tarımın önemi konusunda sosyal ve bireysel duyarlılığın geliştirilmesini amaçlayan 9. Tarım ve İnsan Fotoğraf Yarışması başvuruları başladı.

Samsun İl Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı çalışanları, DenizBank çalışanları ve tematik kategori olmak üzere bu yıl da 6 farklı kategoride gerçekleşecek yarışmanın bu yıl Milli Tarım Projesi çerçevesinde 'Milli Tarım' olarak belirlendiği kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Samsun İl Gıda ve Hayvancılık Müdürü Vekili Nail Kırmacı, ilki 2009 yılında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen ve daha sonraki yıllarda DenizBank sponsorluğunun dahil olduğu etkinlikte tematik kategorinin bu sene 'Milli Tarım Projesi' olarak belirlendiğini ifade etti.

Kırmacı, şunları kaydetti:

'Hedefimiz ithal eden değil ihracat odaklı büyüyen, üretimi ve verimliliği artıran, sadece bugünü değil yarını da planlayan bir tarım sektörü olup, her kategoriden bu yönde katılımlar beklemekteyiz. Yarışmacıların tarım, hayvancılık, toprak, su, su ürünleri, gıda ve muhafazası, tarım ürünlerinin işlenmesi, çiftçi, köylü ve köy yaşamına dair her türlü faaliyeti konu alan fotoğraflarla katılabileceği yarışma başvuruları 12 Haziran 2017 itibarıyla başlamıştır. 08 Eylül 2017 tarihine kadar devam edecek başvurular hakkında, ilgilenenlerin (yarışma şartları, ödüller, jüri vb.) detaylı bilgilendirme için www.tariminsan.com adresine bakmaları gerekmektedir. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun diyor ve katılımcılara başarılar diliyorum.'

Kaynak: AA