Yemen'deki Olaylar

Başkent Sana'nın doğusunda ordu birlikleri ile Husiler ve Salih yanlıları arasında yaşanan çatışmalarda son dört günde 49 kişi öldü Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Şebve'deki hava saldırılarında 17 Husi hayatını kaybetti.

Yemen'in başkenti Sana'nın doğusunda ordu birlikleri ile Husiler ve devrik lider Ali Abdullah Salih yanlıları arasında yaşanan çatışmalarda son dört günde 49 kişinin öldüğü bildirildi.

Halk Direniş Güçleri (HDG) Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, başkentin 40 kilometre doğusunda ordu güçleri ve HDG'nin yaşanan şiddetli çatışmaların ardından Cebeliyye beldesinde Husiler'e ait bazı mevzilerde kontrolü sağladığı belirtildi.

Dört gün süren çatışmalarda Husilerden 42, ordudan biri komutan 7 kişinin öldüğü kaydedilen açıklamada, kurtarılan mevzilerden 3 bin mayının temizlendiği aktarıldı.

Açıklamada, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin de Husilere ait 12'den fazla askeri aracı imha ettiği bilgisi verildi.

- Koalisyon'un Şebve'deki saldırılarında 17 Husi öldü

Öte yandan, koalisyon güçlerinin Yemen'in doğusundaki Şebve ilinde düzenlediği hava saldırılarında 17 Husinin öldüğü bildirildi.

HDG komutanlarından Ahmed el-Masabi, sosyal medya hesabı Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, koalisyona ait uçakların, son 24 saat içinde kentteki Husi mevzilerini hedef aldığını ve saldırılarda 17 militanın hayatını kaybettiğini ifade etti.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Yemen'de Husiler ile Salih yanlıları, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana'nın denetimini elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

Kaynak: AA