'Yaşlı Ve Hastalara Yardım Eli' Kursiyerlerine Sertifikaları Verildi

Seyhan Belediyesi’nin Avrupa Birliği (AB) destekli "Yaşlı ve Hastalara Yardım Eli" projesi kapsamında eğitim gören 60 kursiyere sertifikaları törenle verildi.

'Yaşlı Ve Hastalara Yardım Eli' Kursiyerlerine Sertifikaları Verildi
Seyhan Belediyesi, Seyhan Halk Eğitim Merkezi, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti, Acıbadem Hastanesi iş birliğinde gerçekleşen "Yaşlı ve Hastalara Yardım Eli" projesini kapsamında eğitim gören kursiyerlere sertifikalarının verilmesi nedeniyle tören düzenlendi.

Bir restorandaki iftar yemeği sonrası verilen sertifika törenine Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’da katıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı’nın Türkiye’de Hayat Boyu Öğrenmenin Desteklenmesi-2 programı kapsamında hazırlanan projeyle 20 vatandaşın evde bakım ve temizlik hizmeti sağlanıyor. Projenin toplam yatırım tutarı 134 bin 248 Euro. Projenin 120 bin 823 Euro’su Avrupa Birliği (AB) tarafından karşılanıyor.

Törende konuşan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, insanların belli bir yaştan sonra yardıma, bakıma ihtiyaç duyduğunu belertirken bu insanlara yardım etmenin en doğal insanlık görevi olduğunu söyledi.

Karalar, “Seyhan Belediyesi ilklerin belediyesi. Türkiye’de ilk olan bir uygulama. Belli bir yaştan sonra insanlar birilerinin bakımına ihtiyaç duyuyor. Bunlar bizim analarımız, babalarımız, atalarımız Bu insanlar bize yıllar boyu baktı. Bizim bu insanlara vefa borcumuz var, bunları da ödememiz lazım. Yürüyebilmek, duyabilmek, işitebilmek, yemek yiyebilmekte Allah’ın en güzel lütuflarıdır. Bakıma muhtaç, yardıma muhtaç insanlara da el atmak durumundayız. Yüce dinimizde bunu emreder zaten. Sizler çok özel ve güzel bir iş yapıyorsunuz” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından kurslara katılarak başarı sağlayan 60 kişinin sertifikası verildi.

Kaynak: İHA