Vali Hasan Karahan, Sanayi Esnafıyla Buluştu

Sanayi esnafıyla iftarda buluşan Vali Hasan Karahan, terör olaylarına vurgu yaparak ülkemizin ciddi bir mücadelenin içinde olduğunu söyledi.

Vali Hasan Karahan, Sanayi Esnafıyla Buluştu
Giresun Valisi Hasan Karahan, Sanayi Sitesi esnafıyla iftar programında bir araya geldi. Küçük Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi’nin çok amaçlı toplantı salonunda düzenlenen iftar programına Vali Hasan Karahan’ın yanı sıra, İl Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, İl Genel Meclisi Üyesi Çetin Çakıroğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, Giresun Küçük Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Başkanı Muammer Usta ve kooperatif üyelerinin katıldı.

İftar sonrası konuşma yapan Vali Hasan Karahan, ülkemize yönelik saldırıların bir terör olayından daha fazlası olduğuna dikkat çekti. Vali Karahan “Memleketimiz tabii ki ciddi bir mücadelenin içinde. Bunun da hepimiz farkındayız. Bu mücadelenin yapılması gerekli. Çünkü bu mücadele devletimizin, milletimizin beka meselesidir. Bu saldırıların arkasındaki niyetin bir terör faaliyeti, bir terör organizasyonunun eylemi olmadığı, Türk Milletinin, Türk Devletinin bu coğrafyadan silinip yok edilmesi niyetine, amacına yönelik olduğunu hepimiz biliyoruz. Dolayısıyla, tabii ki bu mücadelede devletimiz elinden geleni yapıyor ama bizde millet olarak devletimize siyasi görüşümüz ne olursa olsun destek veriyoruz, destekte olmak durumundayız. Dediğim gibi bu bir beka meselesidir” dedi.

Yaşanan süreçte toplumun üretici kesimi olan sanayicilere büyük görevler düştüğünü de hatırlatan Vali Karahan “Sanayicilerimiz, iş adamlarımız ve özellikle esnaflarımız toplumun üretici kesimi, toplumun en can alıcı, toplumun direği olan kesimdir. Bu kesimin her ne olursa olsun üretmeye, ticarete, sanayiye devam etmesi gerekiyor. Sizde bunun en güzel örneğini veriyorsunuz. Zor şartlar altında, bu şartların bir kısmına biz müdahil olabiliyoruz ama tüm meselenizi çözme imkânımız yok. Ama siz yine de bu şartlar altında Giresun’da sanayiyi ayakta tutmak için elinizden gelen gayreti gösteriyorsunuz. Bu vesileyle de sizlere teşekkür ediyoruz. Bizde kamu olarak, Valilik olarak, Hükümetimiz olarak, Devletimiz olarak bu konuda üzerimize düşeni yapmakla birlikte yapamayacağımız hususları da daha yukarılara iletmek, onların desteğini almak konusunda sonuna kadar nerelere gidilecekse sizlerle gideriz” dedi.

Kaynak: İHA